Köpek tarafından ısırılan kadına 7 milyon dolar tazminat ödenecek

03-06-2023
Etiketler Kelly Kanek ABD Los Angeles Mahkeme Köpek
A+ A-

Haber Merkezi - Los Angeles mahkemesi, bir hayvan barınağında köpeğin saldırısına uğrayan kadına 6.8 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Yaklaşık dört yıl önce Lincoln Heights semtindeki Los Angeles Hayvan Hizmetleri tesisinde gönüllü olarak çalışan 36 yaşındaki Kelly Kaneko, bir Alman çoban köpeğinin saldırısına uğradı.

Köpeğin beş dakikadan fazla tuttuğu Kaneko’nun kolu büyük yara aldı. Çok sayıda ameliyat ve deri nakli geçiren kadın yoğun bakımda yaklaşık 40 gün geçirdi.

Saldırıya uğrayan kadın, yetkililer hakkında mahkemeye başvurdu.

Los Angeles mahkemesi, şehir yetkililerini ihmalkar olarak nitelendirdi. Köpeğin eski sahibini ısırdığı, buna karşın barınak personeli olan Kelly'nin tehlikeye karşı uyarılmadığı anlaşıldı.

Kaneko'nun avukatı Ivan Puchalt, "Köpekle ilgili bir tabela veya bilgilendirme olsa Kelly bunları okuyabilirdi. Ya da, gönüllü olarak yürüyüşe çıkarılamayacak saldırgan bir köpek olduğunu bilebilirdi" dedi.

Mahkeme, Kaneko’ya 6.8 milyon dolar tazminat verilmesine hükmetti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.