‘Müslüman milyarder’ her şeyini fakirlere verdi

Haber Merkezi -  ‘Müslüman milyarder’ olarak tanınan, Avustralya'nın en zengin isimlerinden birisi olan ve kanser hastası olan Ali Banat, ölmeden önce tüm servetini satarak hayır işlerine harcadı.

 

‘Müslüman milyarder’ olarak tanınan, Avustralya'nın en zengin isimlerinden birisi olan Ali Banat, 2015’te kansere yakalandı. Yedi ay ömrü kaldığını öğrendi ama 2 yıl direndi.

 

Bu süreçte tüm servetini satarak hayır işlerine harcadı. Ali Banat, üç gün önce de hayata gözlerini kapadı.

 

Avustralya'nın Sidney şehrinde doğan ve yaşayan Banat, Müslüman milyarderiydi. Ferrarileri, ultra lüks evleri ve yatları vardı. Taktığı kolyeler araba fiyatları ile eş değerdi.

 

2015 yılında doktorlar kanser olduğunu söyledi. O, tüm vücuduna yayılan kanseri "Allah'tan gelen bir hediye" olarak gördü ve tüm hayatını değiştirdi.

 

 

Doktorları ona yedi ay ömür biçti ama o iki yıl yaşadı. Bu süre zarfında servetini hayır işleri için kullandı.

 

Tüm işlerini elden çıkararak Batı Afrika ülkesi Togo'ya gitti. Togo'da o sırada nüfusun yüzde 55'i yoksulluk sınırının altındaydı.

 

 

Banat, burada zor şartlar altında yaşayan Müslüman topluluk için bir mescit ve okul inşa etti.

 

Ardından tüm yardım faaliyetlerini koordine etmek üzere Dünyanın Her Yerindeki Müslümanlar (MATW) adlı bir vakıf kurdu.

 

 

 

Vakfın, Togo'da 200 dul kadının aileleriyle ikamet edeceği bir köy inşa etmesi, 600 yetimin okuyacağı bir yatılı okul, yerel halk için bir mini hastane ve sağlık merkezi kurmak gibi projeler yapması planlandı...

 

Projeler için bugüne dek 600 bin İngiliz poundu (800 bin dolar) toplandı. Banat ise geçen 29 Mayıs'ta hayata veda etti.

 

 

Acı haberi alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Haber, tüm dünyada yankı uyandırdı.

 

Uluslararası medya "Büyük yardım gönüllüsü hayatını kaybetti" manşeti attı.

 

Dün ise milyarder işadamı Banat'ın ölmeden önce kaydettiği bir video ortaya çıktı. Banat videoda insanlardan, muhtaç durumdaki kişilere yardım eli uzatmalarını istedi..

 

Banat, YouTube'daki hikayesini anlattığı videoda, hastalığının Allah tarafından kendisine doğru yolu göstermek için bahşedildiğine inandığını belirtti.

 

"Bu hastalık, bana Allah tarafından verilmiş bir armağan. Şükürler olsun ki Allah bana değişmem için bir fırsat verdi. Ben de hayatımı insanlara hizmet yoluna adamaya karar verdim. Çünkü bunca mal değil amelim beni ancak kurtarabilir" dedi.