Dünyayı sarsan Alan Kurdi’nin ölümünün üzerinden dört yıl geçti

Haber Merkezi - Göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Kobanili Alan Kurdi'nin minik bedeninin Muğla'nın Bodrum ilçesi sahilinde bulunmasının üzerinden dört yıl geçti.

 

Rojava'nın Kobani kentinden bir aileden  en küçük çocuğu olan 3 yaşındaki Alan Kurdi, Bodrum'da 14 kişinin bulunduğu fiber teknenin 2 Eylül 2015'te batması sonucu teknede bulunan 5 kişi ile birlikte boğulmuştu.

 

Küçük Alan'ın kıyıya vuran cansız bedeni, sahil güvenlik ekipleri tarafından bulunmuş ve bu görüntü dünyayı derinden sarsmış, Nilüfer Demir tarafından çekilen fotoğrafı, Time dergisinin Yılın 100 fotoğrafı listesine alınmıştı.

 

 

Alan Kurdi’nin ölümü Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecilerin dramını birkez daha gözler önüne serdi. Minik Alan anısına dünyanın her tarafından sanatçılar çeşitli eserler yaptı, insan hakları aktivisleri farklı etkinlikler düzenledi.

 

Alan Kurdi'nin ölümü bölge ve Avrupa ülkelerinde mültecilere bakış konusunda bir değişikliğe yol açtı. BM ve diğer yardım kuruluşlarına yapılan yardımlar arttı.

 

Alan’ın babası Abdullah Kurdi, dönemin Başbakanı ve şu anki Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin isminin Kürdistan’da yaşatılması sözü verdiğini açıkladı.