ERBİL - Vahşi kurdu dolma ile besliyor

02-01-2022
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Halifan Kurt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Soran ilçesi Halifan kasabasına bağlı Kelekin köyünde yaşayan Saman Abdullah, bir aylıkken bulup beslediği vahşi kurdu evcilleştirmiş. Saman’ın ailesi kurdu günlük evde pişen aş ile besliyor.

Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Kelekin köyünde köyünde hemen her evin bir köpeği var. Ancak Saman Abdullah ve ailesi, kurt besliyor.

Henüz bir aylıkken köyün yakınlarında bulduğu kimsesiz kurdu alıp besleyen Saman Abdullah, “İlk başta evden süt götürüp besledim. Sonra bana alıştı ve alıp eve getirdim. Şimdi yaşı bir yıl iki ayını doldurdu. Yetişkin bir kurt oldu, insanlara alıştı” dedi.    

Saman Abdullah’ın 3 yaşındaki yeğeni Muhammed ile kurt arasında sıkı bir dostluk var. Ailesi kurdun zarar vermeyeceğinden artık emin. Öyle ki Muhammed ile kurt, saatlerce oyun oynuyor.

Beslemek için ayrıca bir şey vermediklerini belirten Abdullah, “Evde annem ne pişiriyorsa onu yiyor. Örneğin bugün dolma vardı, onu yedi. Dolmayı seviyor. Ayrıca meyvelerden üzüm ve inciri de çok seviyor” diye belirtti.

Kurdun diğer insanlara da saldırmadığını belirten Abdullah, kendisine zarar verilmedikçe hiç kızgınlık belirtisi göstermediğini söyledi.

Surçi Abdullah da, “Gündüz her ihtimale karşı evin önünde bağlıyoruz. Çünkü köy ortasında tavuklar var, koyun kuzular var. Gece olunca da açıyoruz, evin nöbetini tutuyor” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.