Asayiş güçleri Rakka operasyonunun sonuçlarını açıkladı

31-12-2022
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - IŞİD’in Rakka’da 26 Aralık’ta, Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı asayiş merkezine düzenlediği silahlı sadırının ardından başlatılan arama-tarama operasyonu hakkında Rakka İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, basın açıklaması yaptı.

Arama-tarama çalışmaları nedeniyle Rakka’da ilan edilen sokağa çıkma yasağına uydukları için Rakka halkına teşekkür edilen asayiş güçleri açıklamasında, “Yasak kararına uygun davranışlarını ve şüpheli davranışlar konusunda bize vermiş oldukları bilgiler için teşekkür ediyoruz” denildi.

Açıklamada operasyonun sonuçları hakkında bilgi verildi. Rakka ve kırsal bölgelerde saklanan IŞİ’lilerin kaldığı evlere baskınlar yapıldığı ve IŞİD’in gizli hücrelerine mensup 9 kişinin yakalandığı, çok sayıda silaha da el konulduğu belirtildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Reqa’da DAİŞ çetelerinin tutuklu bulunduğu cezaevine yakın merkezimize yönelik DAİŞ hücrelerinin canlı bomba saldırısını boşa çıkmak için 2 üyemiz ve QSD’nin 4 savaşçısı kahramanca karşılık vererek şehit düştü.

Şehitlerin intikamından, güvenlik, insani ve hukuki görevimize olan inancımızdan hareketle, elde edilen bilgiler ve şüphelilerin takibi sonucu güçlerimiz bugün (30 Aralık) sabah saatlerinde Reqa ve kırsal bölgelerinde saklanan DAİŞ çete üyelerinin kaldığı evlere baskın düzenledi. Operasyon sonucu DAİŞ’in gizli hücre üyesi 9 kişi yakalandı ve çok sayıda silaha da el konuldu. 

Elde edilen silahlar şöyle:

2 kalaşnikov

4 kalaşnikov şarjörü

2 avcı tüfeği

DAİŞ ait bir para

DAİŞ bayrağı

Birkaç cep telefonu

Güçlerimiz, halkımızın güvenliğini yok etmeye çalışanlara yönelik izleme ve baskınlara devam edecek. Reqa halkımızın ortaya koyduğu büyük iş birliğini, yasak kararına uygun davranışlarını ve şüpheli davranışlar konusunda bize vermiş oldukları bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Biz İç Güvenlik Güçleri olarak tüm bölgelerimizde kalıcı güvenlik sağlanana kadar şehitlerimizin çizgisini devam ettireceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli