Neçirvan Barzani’den Türkiye ve Yunanistan’a başsağlığı mesajı

31-10-2020
Rûdaw
Etiketler İzmir Deprem Yunanistan Türkiye Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, dün Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen ve Türkiye'ye en yakın Yunan adaların biri olan Sisam’da (Samos) da can kaybına neden olan depremle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı.

Barzani, “Türkiye ve Yunanistan'da dün yaşanan trajik depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah’tan her kese sabır diliyor yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Dün öğle saatlerinde merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye'ye en yakın Yunan adaların biri olan Sisam (Samos) adasında da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 15 saniye süren depremde şu ana kadar 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 831 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bölgede bulunan Rûdaw muhabiri Rawin Sterk, 17 binanın hasar gördüğünü, yıkılan 4 binanın enkazında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sterk, enkazın altında kaç kişi kaldığının henüz bilinmediğini aktardı.

Sisam Adası'nda ise Karlovasi bölgesinde bulunan tarihi Panagia Theotokou Kilisesi ve yaklaşık 50 binada deprem nedeni ile hasar meydana geldi.

Depremde ilk belirlemelere göre iki çocuk hayatını kaybetti, en az 10 kişi yaralandı. Deprem nedeni ile adanın kıyı kesimlerinde suların yükselmesi ile taşkınlar meydana geldi.

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli