Herekol Dağı’nda petrol arama çalışması başlatıldı

Haber Merkezi- Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Siirt'in Herekol Dağı eteklerinde, petrol aramaya başladığı bildirildi.

 

TPAO, 1500 metrelik sondaj çalışması için bölgedeki hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

 

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, çalışmanın sürdüğü bölgede incelemede bulundu.

 

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu ve Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, basına arama faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

 

TPAO'nun bölgeyle ilgili 10 yıllık bir projesinin bulunduğunu ifade eden Atik, şunları söyledi:

 

“Ancak güvenlik gerekçeleriyle bir türlü başlanamayan bir projeydi. Son yıllarda askerimizin, devletimizin yapmış olduğu operasyonlarla beli kırılan terör örgütünden boşalan yerlerde şu anda petrol arama faaliyetleri sürdürülüyor. İnşallah 2 aylık bir çalışma neticesinde petrolü burada bulacağız. Çalışmalar devam ediyor, kule dikilmeye başlandı. İşçilerimiz rahat bir şekilde çalışıyor.”

 

Eruh ilçesinde de özel bir şirket tarafından petrol arama faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirten Atik, "Daha önceden basına bilgi vermiştik. Türkiye'nin gravitesi en yüksek petrolü Eruh ilçemizde çıkarılmaktadır. Bölge terörden temizlendikçe, yeraltı kaynakları ekonomiye kazandırılıyor" dedi.

 

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu ise güvenlik güçlerinin de desteğiyle petrol arama çalışmalarında kullanılacak makineleri bölgeye taşıdıklarını söyledi.

 

"2 aylık süreç içerisinde bin 500 metrelik bir sondaj yapacağız. İnşallah 2 ay sonra müjdeyi vereceğiz." diyen Müyesseroğlu, proje üzerinde 10 yıldır çalıştıklarını belirterek, hazırlıkları tamamladıklarını ve kısa süre içerisinde sondaj çalışmasına başlayacaklarını kaydetti.