Türkmen vekil Erşat Salihi’den öneri: Kerkük’e geçici bir Arap vali atansın

1 saat önce
Etiketler Erşat Salihi Kerkük Irak Türkmen Cephesi ITC Kerkük Valiliği Arap Kürt
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) - Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Eski Başkanı Erşat Salihi, siyasi partilerin anlaşmazlığı nedeniyle aylardır valisiz olan Kerkük’e Rekan Cuburi yerine geçici ve Arap kökenli bir valinin atanmasını önerdi.

Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, Kerkük Milletvekili ve eski Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, Kerkük'te yerel yönetimin kurulmasının gecikmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kerkük Valiliği ve İl Meclisi Başkanlığı çalışanları, Kerkük'te yerel yönetimin kurulmasının gecikmesinden dolayı maaşlarını alamıyorlar. Bunun için şikâyet dilekçelerini Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanına iletti” dedi.

Salihi, açıklamasında, "En azından çalışanların maaş ödeneklerini imzalaması için, vilayetler arası koordinasyon komitesi başkanı Ahmed Fetlavi'nin Kerkük valiliğine atanmasını öneriyorum. Bunun için Başbakan ve Maliye Bakanlığı'na gerekli yazıları yazacağım” ifadelerini kullandı.

Bunun, Kerkük ilinde yerel hükümetin kurulması konusunda siyasi partilerin bir an önce adım atmalarını sağladığını belirten Salihi, "Valilik çalışanları neden Kerkük'te yerel hükümetin kurulması konusunda siyasi grupların anlaşmazlıkları nedeniyle zarar görsün?" dedi.

Kerkük'te bazı kamu kurum çalışanları, imzalayacak ilgili kişi olmaması nedeniyle günlerdir maaşlarını alamıyorlar.

Konuyla ilgili Rûdaw’a konuşan Kerkük İl Meclisi üyesi Salwa Mifraci, sadece kurum memurları değil, birçok şirketin işlerini bitirmelerine rağmen, ödeneklerini imzalayan kimse olmadığı için alamadıklarını aktardı.

Irak'ta 18 Aralık 2023 tarihinde il meclisi seçimleri yapılmış ve 28 Aralık 2024 tarihinde kesin sonuçlar Irak Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak siyasi partilerin anlaşmazlığı nedeniyle Kerkük ve Diyala valileri atanamamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

Haşdi Şabi yetkilisi Rûdaw’a son saldırıyı anlattı

Rûdaw'a konuşan Haşdi Şabi Sözcüsü, "Dün gece 47. Tugay'ın askeri sağlık birimine düzenlenen saldırıda dört kişi öldü, dört kişi de yaralandı. Yaralılar Babil dışındaki hastanelere gönderildi. Bu haberler asılsızdır ve saldırıdan etkilenen bölge askeri sağlık teşkilatıdır. Bölgede silah ve mühimmat deposu bulunmamaktadır" dedi.