Neçirvan Barzani İran Meclis Başkanı ile bir araya geldi

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf görüşmesinde bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan için yemin törenine katılmak üzere gittiği Tahran’da ziyaretinin ikinci gününde İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; görüşmede taraflar İran’ın Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki karşılıklı arzuyu vurguladı. Ayrıca, bölgedeki güncel gelişmeler ve artan gerilim üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Taraflar, bölgede istikrar ve barışın korunması için ortak işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Şeyh Cefer Şeyh Mustafa, İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri katıldığı görüşmede ortak çıkarları ilgilendirilen diğer konular ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani 30 Temmuz’da, İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere  başkent Tahran'a gitti. Başkan Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti İmam Humeyni Uluslararası Havalimanında İran Teknoloji ve İlişkiler Bakanı İsa Zarapur ile bir dizi yetkili karşıladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, dün İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan için İslami Şura Meclisi'nde düzenlenen yemin törenine katıldı.