Haşdi Şabi yetkilisi Rûdaw’a son saldırıyı anlattı

1 saat önce
Rûdaw
Etiketler Haşdi Şabi Saldırı Olay Irak ABD Hava Saldırısı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Bir Haşdi Şabi yetkilisi, dün gece ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda silah deposunun hedef alındığı yönündeki söylentilerin doğru olmadığını ve Babil'deki saldırının, tıbbi departmanı hedef aldığını söyledi.

Rûdaw'a konuşan Haşdi Şabi Sözcüsü, "Dün gece 47. Tugay'ın askeri sağlık birimine düzenlenen saldırıda dört kişi öldü, dört kişi de yaralandı. Yaralılar Babil dışındaki hastanelere gönderildi. Bu haberler asılsızdır ve saldırıdan etkilenen bölge askeri sağlık teşkilatıdır. Bölgede silah ve mühimmat deposu bulunmamaktadır" dedi.

Operasyonların komutanı, Kuveyt'teki bir üsten kalkan ABD insansız hava aracının grubun gözetleme uçağı uzmanlarından birkaçını hedef aldığını söyledi.

Saldırıda hayatlarını kaybeden 4 kişinin cenaze törenleri Necef'teki Wadi Salam Mezarlığına götürülmeden önce bugün saat 16.00'da Bağdat'taki Filistin Caddesi'nde yapılacak.

Haşdi Şabi, 31 Temmuz 2024 günü saat 21.30'da 47. Tugay'a bağlı iki birliğin güneydeki Babil kentinde saldırıya uğradığını, çok sayıda kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli