Şırnak’ta intihar eden PÖH hakkında ifade veren polis de intihar etti

31-07-2022
Etiketler Şırnak Polis PÖH
A+ A-

Haber Merkezi – Şırnak’ta intihar eden Özel Harekat Polisi (PÖH) Alparslan Soylu olayı hakkında ifade veren polis Murat Sucu’nun da intihar ettiği bildirildi.

Özel Harekat Polisi Murat Sucu'nun geçtiğimiz ay intihar eden polis Alparslan Soylu olayı ile ilgili idare aleyhinde ifade verdiği kaydedildi.

Sucu'nun verdiği ifade sebebiyle mobbinge maruz kaldığı ve Antalya-Manavgat Koruma Şube'ye sürgüne gönderildiği aktarılmıştı.

Polis Platformu'nun Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre Sucu da dün (30 Temmuz) intihar etti.

Özel Harekat Polisi Alpaslan Soylu, 9 Haziran 2022’de bir mektup bırakarak intihar etmişti.

 

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer de konuyu Twitter hesabı üzerinden duyurarak "Sayın kamuoyu, bu iddiaların çok vahim ve çok tehlikeli olduğu açıktır. Bu intiharın Alpaslan Soylu ile bir bağı var mıdır? Murat Sucu’ya baskı yapılmış mıdır? Şeffaf bir şekilde araştırmalı ve kamuoyuna açıklama yapılmalıdır” dedi ve Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi hesaplarını etiketledi.

CHP Milletvekili Bakan'dan Süleyman Soylu’ya sorular

Sucu hakkında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

CHP'li Bakan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün, mobbing ve amir tahakkümüne katlanamayıp intihar eden polisimiz Alparslan Soylu'nun, Şırnak'ta üç yıl birlikte özel harekat polisliği yaptığı arkadaşı, polisimiz Murat Sucu da mobbing ve amir tahakkümüne daha fazla katlanamadı ve intihar etti. Haberin var mı Süleyman Soylu?

Murat Sucu, Alparslan Soylu yoğun bakımdayken gelip 'özel harekatı basına reklam yapmayacağız' diyenlere, kendisine küfür edenlere, ağır hakaretler yağdıranlara 'sesini çıkaran' bir yiğitti.

Tayini Şırnak'tan Antalya'ya çıkmış, özel harekattan alınıp koruma şubeye verilmişti. Murat Sucu'nun intihar etmeden iki gün önce kız arkadaşına, 'özel harekattan çıkmak, başka üniforma giymek çok zoruma gitti' dediğini öğrendik. Yaşamına son verecek noktaya gelen Murat Sucu'nun abisi de Antalya'da trafik polisi olarak görev yapan bir emniyet mensubu...

Alparslan Soylu'nun babası ve abisi de emniyet mensubuydu... Tüm bunlar bir anlam ifade ediyor mu Süleyman Soylu? Polisimizi canından bezdirenler, onları gencecik yaşlarında hayattan vazgeçecek noktaya getirenler kimler Süleyman Soylu? Susmaya, seyretmeye devam mı edeceksin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu?"

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli