Başkan ile Başbakan Ezidi Kürtleri’nin Yaz Mevsimi Bayramı’nı kutladı

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani ile Başbakan Mesrur Barzani, Ezidi Kürtleri’nin Yaz Mevsimi Bayramı’nı kutladılar.

 

Başkanlık tarafından yayımlanan mesajda, Ezidi Kürtleri’nin Yaz Mevsimi Bayramı’nı kutlayarak, bayramın tüm Ezidi Kürtlerin evlerine tekrar dönerek özgülük için yaşamlarını sürmesini temennisinde bulundu.

 

Mesajda, “Ezidi Mir’i, Ezidi Ruhani Meclisi ve Kürdistan ile dünyadaki tüm Ezidi kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. Bayramın Kürdistan ve tüm Ezidilere refah ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu bayramda Ezidi kardeşlerimizi bir süre önce Ezidi Kürtleri’nin yaşadığı felaketin kurbanlarını saygıyla anıyor. Gelecek bayramların Ezidi kardeşlerimizin daha iyi yaşam koşullarında geçirmelerini diliyor, bir kez daha Yaz Mevsimi Bayramı’larını kutluyorum” denildi.

 

 

Başbakan Mesrur Barzani de yayımladığı mesajda, “Yaz Mevsimi Bayramı münasebetiyle, Kürdistan ve dünyadaki tüm Ezidi kardeşlerimi en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayramı huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini diliyorum” dedi.

 

‏Mesrur Barzani, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Sizleri temin ederim ki; Kürdistan Bölgesi Hükümeti, tüm şartlarda Ezidi kardeşlerimize daha çok hizmet etme ve acılarını dindirme ile Şengal ve Behzan sınırları içerisindeki evlerini terk etmek zorunda kalan Ezidilerin en kısa sürede evlerine dönmelerine yönelik çabalarını sürdürecektir. Ayrıca teröristlerin elindeki tüm Ezidilerin akıbetini öğrenmek için de çaba harcamaya devam edeceğiz.”