Haseke'de 2 araç SİHA'ların hedefi oldu: DSG'den açıklama

31-05-2024
Etiketler PINE Kafe Kürtçe hizmet Ramzan Şimşek Haseke SİHA saldırısı Rojava DSG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava’nın Haseki ve Kamışlo vilayetlerine düzenlenen iki ayrı bombardımanda 4 DSG üyesinin hayatını kaybettiği ve 11 sivilin yaralandığı bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) yapılan açıklamaya göre Kamışlo ve Haseke'de 8 saldırı gerçekleşti. 

DSG Basın MerkeziTSK'ya ait SİHA'larca düzenlene saldırılara ilişkin yayımladığı açıklamada “Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde güçlerimizin bulunduğu noktalara, sivillerin ev ve araçlarına 8 kez saldırı düzenledi. Saldırılar sonucunda şehit düşenler ve yaralananlar oldu” denildi.

Rojava’nın Hasake vileyetine bağlı Til Hemis bölgesinde öğleden sonra 2 araç silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) hedefi oldu. Kamışlo'da Toplumsal Savunma Güçleri’ne ait bir noktayı ayrıca sivillere ait araç ve ve evleri bombaladı.  Til Hemis'teki bir aracın ve yaralılara yardıma giden diğer bir aracın SİHA'larca vurulduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre bombardımanlarda 4 DSG savaşçısı yaşamını yitirdi, 11 sivil ise yaralandı. 

DSG Sözcüsünden açıklama

Saldırı ardından resmi X hesabından bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Ferhad Şami, 2 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Şami saldırının Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı SİHA’lar tarafından gerçekleştiğini kaydetti.

DSG Sözcüsü “Til Hemis’teki askeri noktadaki 2 araç ki bunlardan biri yaralıları kurtarmak amacıyla bölgeye giderken hedeflendi. Saldırı sonucu 2 savaşçımız şehit oldu” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli