Tel Abyad’da mahkeme kurulacak!

31-05-2015
Hikmet Durgun
Etiketler Tel Abyad mahkeme
A+ A-

Suruç/Kobani (Rûdaw)- Suwar El-Rakka örgütünün Kurucusu ve Genel Komutanı Ebu İssa, Tel Abyad (Girêspî)  operasyonunun başarılı gittiğini belirterek, “IŞİD’in önde gelenleri kentten aileleriyle birlikte kaçıyor. Mahkeme kurup suçluları yargılayacağız” dedi.

 

IŞİD’in elindeki Tel Abyad kentinin kurtarılması amacıyla operasyon başlatan Burkan El Fırat’ın (Fırat Volkanı)  bileşenlerinden biri olan Suwar el Rakka’nın (Rakka Devrimcileri) lideri Ebu İssa, kente ilerlediklerini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Ebu İssa, Kobani’nin doğusunda şiddetli çatışmalar yaşandığını aktararak, şunları anlattı:

 

“Tel Abyad kentinin Eyn İsse kasabasına 7 kilometre yaklaşmış bulunmaktayız. Dün 8 köyü IŞİD’den aldık. 25 IŞİD’linin cenazesi de elimize geçti.  Aldığımız bilgilere göre IŞİD’in önemli adamları aileleriyle birlikte Rakka’ya kaçıyor. Birkaç güne kadar müjdeli haberler vereceğiz. Binlerce kişiyle operasyonu yürütüyoruz .”

 

Serekaniye’den ilerliyorlar

 

Burkan El Fırat güçlerinden bir kısmını da Serekaniye tarafına gönderdiklerini aktaran Ebu İssa, şöyle konuştu:

 

“O taraftaki hamleyi de Burkan El Fırat güçleri yapıyor. Onlar da Tel Abyad’ı almak için Serekaniye’nin batısından geliyorlar. Kente 40 kilometre yaklaştılar.  Kenti kurtardığımızda bir mahkeme kuracağız ve kim suç işlemişse, halka zarar vermişse, hırsızlık yapmışsa, IŞİD’e destek vermişse, cezalandıracağız.”

 

 Koalisyon güçleriyle iyi bir koordinasyon ve iyi bir diyalog içerisinde olduklarını belirten Ebu İssa. “Uçaklar önceden vuruyor,  biz de karadan operasyon yapıyoruz ve bu ikili işbirliği çok faydalı oluyor” dedi.

 

Suwar el Rakka örgütünün lideri Ebu İssa ve oğlu, 17 Ekim 2014 tarihinde Urfa’da IŞİD’in saldırısına uğramış ve Suriye’ye kaçırılmak istenmişlerdi. İssa’nın bir oğlu da Kobani bölgesinde IŞİD tarafından şehit edilmişti.

 

PYD Eşbaşkanı: Abluka kalkacak

 

Rûdaw’a konuşan Demokrati Birlik Partisi (PYD) Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş ise, Tel Abyad operasyonunun başarılı geçtiğini ifade ederek, şöyle dedi:

 

“IŞİD Burkan El Fırat güçleri karşısında büyük kayıplar veriyor. Dün de birkaç köy alındı. Tel Abyad’ın kurtarılması Arap, Türkmen ve Kürt halkını sevindirecek. Kobani’ye abluka da kırılmış olacak. Böylece halkın ihtiyaçları Cızire bölgesinden karşılanacak.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli