Kürdistanlı liderlerden Ekito Bayramı mesajı

31-03-2020
Rûdaw
Etiketler Başkan Mesud Barzani Neçirvan Barzani Mesrur Barzani Keldani Asuri Süryani Ekito Bayramı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Kürdistan ve Irak’taki Süryani, Keldani ve Asurilerin Ekito Bayramını kutladı.

Mesud Barzani, Babili ve Asuri yeni yılı olan Ekito Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Barzani, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Babili, Asuri yeni yılı ve Ekito Bayramı’nın dolayısıyla, Kürdistan ve Irak’taki Keldani, Süryani ve Asuri kardeşlerimi içtenlikle kutluyorum. Hepiniz için huzur ve mutluluk diliyorum.

Bu vesileyle Kürdistan’daki kardeşlik ile farklı din ve ırklara mensup kesimlerin ortak yaşamına vurgu yapmak istiyorum. Çünkü ortak yaşam ve hoşgörü kültürü Kürdistan halkı için büyük bir onur kaynağıdır. Bu zengin kültürü korumak herkesin görevidir.

Tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bu süreçte, Hristiyan kardeşlerimizin hastalık ve dertlerden uzak bir şekilde, barış ve sağlık içerisinde bayramlarını kutlamalarını diliyorum.”

Neçirvan Barzani: Keldani, Asuri ve Süryani kardeşlerimi içtenlikle kutluyorum

Başkan Neçirvan Barzani, Babili, Asuri yeni yılı ve Ekito Bayramı’nın dolayısıyla yayınladığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

“Kürdistan ve Irak’ta yaşayan Keldani, Asuri ve Süryani kardeşlerimi en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayramın koronavirüsten dolayı istenmeyen bir zorlu bir durumla karşı karşıya kalan Kürdistan ve dünya halkları için hayır ve güzellikler getirmesini ve umut ve huzura vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bu vesileyle krizi başarılı bir şekilde atlatmak için alınan önlemlere uyarak gerekli ve doğru adımları atan bütün resmi kurumlar ve Kürdistan’daki bileşenler arasındaki dayanışma ve koordinasyonun önemine vurgulamak istiyorum.

Kürdistan her zaman ortak yaşam, hoşgörü ve insanlığın beşiğidir ve Hristiyanlar da bu kültürün korunması ve sahip çıkılması gereken asli ve önemli bir unsurudur.

Hristiyan kardeşlerimizin Ekito Bayramını kutluyorum ve önümüzdeki bayramları daha iyi günlerde barış ve huzur içinde kutlamayı diliyorum.

Yüce Allah Kürdistan, Kürdistanlılar ve bütün dünya halklarını korusun.”

Mesrur Barzani: Kürdistan inanç ve halkların barış içerisinde birlikte yaşadığı bir yerdir

Başbakan Mesrur Barzani, Babili ve Asuri yeni yıl ve Ekito Bayramı dolayısıyla Keldani, Süryani ve Asuri halkını kutladı.

Mesrur Barzani, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Babili, Asuri ve Keldani yılbaşı ve Ekito Bayramları dolayısıyla Kürdistan Bölgesi ve tüm dünyadaki Keldani, Asuri ve Süryani kardeşlerimi kutluyorum. Koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde tedbirleri elden bırakmamalıyız. Koronavirüs tehlikesini herkesin desteğiyle atlatabiliriz.

Kürdistan Bölgesi, inanç ve halkların barış içerisinde birlikte yaşadığı önemli bir örnektir. Bununla gurur duyuyoruz. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, birlikte yaşam kültürünü derinleştirme ve tüm farklı kesimlerin haklarını korumaya bağlı olacaktır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli