SİDEKAN - Türkiye’den sınır bölgesine askeri üs

31-03-2018
Rûdaw
Sidekan
Sidekan
Etiketler Türkiye Sınır
A+ A-

Çoman (Rûdaw) - Türkiye’nin 17 kilometre Kürdistan Bölgesi sınırından içeri girdiği bildirildi.

 

Türkiye’nin Kuzey ve Güney sınırında 3 askeri karargahı kurmayı planladığı belirtildi.

 

Sidekan bölgesindeki Eşme köyünden bildiren Rûdaw muhabiri Bahtiyar Kadir, Türkiye ordusunun Güney Kürdistan sınırından 17 kilometre içeriye girerek, Kitkin Dağı’nda askeri karargah kurduğunu söyledi.

 

Muhabirimiz, Türk ordusunun 3 gündür dağın yamacından itibaren yol yapımına başladığını aktardı. 

 

Rûdaw’a konuşan Eşme köyünden bir kadın, “Türk askerleri şimdiye kadar köyümüzün içine girmiş değil. Ancak bir çocuğumu yanlarına çağırarak onlara ayran götürmemizi istediler. Oğluma ‘size zarar vermeyeceğiz’ demişler” dedi.

 

Türk medyasında konuya ilişkin yer alan haberde ise, şunlara yer verildi:

 

“3. Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nca, PKK'lı teröristlerin sınırın Irak tarafındaki kamplarına yönelik 10 Mart'ta başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor.

 

Bu kapsamda Hakurk ve Kani Rash bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, teröristlerden temizlenen alanlara üs bölgeleri kurdu. Irak'ın kuzeyinde kurulan üs bölgeleri için başlatılan yol açma çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Şimdiye kadar 3 üs bölgesi yeni yapılan yollarla birbirine ve Türkiye'ye bağlanırken, yaklaşık 16 kilometresi tamamlanan yolda çalışmalar devam ediyor.”

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Soran Kaymakamı Kirmanc İzet, “TSK birlikleri önceki hareketlerine oranla, tank, zırhlı araç ve çeşitli silahlarla bölgeye girdi. Aynı zamanda köylere yakın karakol kurmuş durumdalar. Söz konusu bölgelerde çok sayıda askerde konuşlandırıldı” diye konuştu.

 

Birliklerin yol yapım çalışmalarına başladığını belirten Kirmanc İzet, “Güçlerin şu anda buraya gelişleri kalıcıdır. Çünkü daha önce yaptıkları operasyonlarda geri çekilirken şu anda buradalar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli