TUZHURMATU - IŞİD'den intihar saldırısı!

Tuzhurmatu (Rûdaw) – Irak ordusunun Tuzhurmatu’nun güneyindeki Xera bölgesinde, IŞİD’in uyuyan hücrelerine düzenledikleri operasyon sırasında yaşanan intihar saldırısında 3 Heşdi Şabi mensubu öldü.

 

Rûdaw’a konuşan Heşdi Şabi Sözcüsü Ali Haşimi, “IŞİD’n uyuyan hücrelerine düzenlediğimiz operasyon sırasında bir intihar saldırganının kendini infilak etmesi sonucu 3 Heşdi Şabi mensubu öldü, 11 Irak ve Heşdi Şabi mensubu da yaralandı” dedi.

 

Ali Haşimi, “IŞİD, bölgede geniş bir alanda organize olmuş durumda. Bölgede huzurun sağlanması için tamamiyle temizlenmeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

Irak ile Heşdi Şabi güçleri, bugğn Kerkük’ün güneyinde IŞİD’e yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı.

 

Operasyona, havadan da destek verildiği bildirildi.

 

Hemrin Dağı ve çevresi, IŞİD öncesinde El Kaide militanlarının eğitim alanı olarak kullanılıyordu. Irak hükümeti, 2003 yılından sonra bölgenin tamamında kontrolü sağlayamadı.

 

IŞİD mensupları 18 Şubat’ta da Kerkük’ün güney batısında Heşdi Şabi’ye saldırı düzenlemişti. Saldırıda 27 Heşdi Şabi mensubu öldürülmüştü.

 

16 Ekim olaylarının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı peşmergeler Hemrin Çayı ve çevresinden çekilmişti.