Cuburi tarafından Kürtlerin aleyhine verilen kararlar iptal edilecek

Erbil (Rûdaw) - Kerkük Valisi Rakan Cuburi tarafından Kürtlerin aleyhine verilen kararların iptal edileceği bildirildi.

16 Ekim 2017 olayları sonrası vekaleten Kerkük Valilik  görevine atanan Rakan Cuburi’nin Kürtlerin aleyhine verdiği kararların iptal edileceği bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi’nin Irak Temsilciliği Başkanı Farıs İsa, “Kerkük Valilik görevine vekaleten atanan Rakan Cıburi ile Kerkük mahkemesinin Kürtlerin aleyhine attıkları adımları, özellikle de çiftçilere yönelik kararlarının içerdiği resmi yazıyı Irak Adalet Bakanlığı ile Federal mahkemeye ilettik” dedi.

Son zamanlarda arttan arsa ve tarım arazilerine ilişkin sorunların yasal yollarla çözümü için Kürdistan hükümeti kolları sıvadı.

Irak Federal mahkemesi ile Adalet Bakanlığı’nın 16 Ekim olaylarından sonra yasa dışı alınan kararların iptal edileceğinin sözünü verdiklerini aktaran Farıs İsa, özellikle de Baas Yüksek Devrim Konseyi’nden esinlenerek verilen kararlar.

140’ıncı madde kapsamına giren Kürdistani bölgelerde yaklaşık 200 bin hektar tarım arazisinin bir kısımı Kürtlere bir kısmı ise Türkmenlere ait ancak Baas döneminde Kerkük dışından getirilen Araplara dağıtıldı. Söz konusu arazilere ilişkin sorunlar hala devam ediyor.

Özellikle 16 Ekim olaylarından sonra Rakan Cuburi Kürt çiftçilerin aleyhine kararlar alarak çok sayıda çiftçiyi kendi topraklarından kovdu.