Okulunu birincilikle bitiren Kürt öğrenci öldürülmüş halde bulundu

30-11-2022
 Ahmed Azad Asi
Ahmed Azad Asi
Etiketler Ahmed Azad Asi Kürt Kerkük
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani’nin başarıyla okulunu tamamladığı için ödüllendirdiği üniversite  öğrencisi Ahmed Azad Asi Kerkük’te kalbine sıkılan kurşunla öldürülmüş halde bulundu.  Kürtçe liseyi dereceyle bitiren Ahmed bir gündür kayıptı.

Kürtçe liseden birincilikle mezun olan Ahmed Azad Asi geçtiğimiz Ekim ayında Başbakan Mesrur Barzani’nin 12. sınıfı birincilikle bitirenlere takdim ettiği ödülü alan öğrenciler arasındaydı.

Kerkük Polis Sözcüsü Amir Şiwani’nin Rûdaw’a verdiği bilgiye göre, bir gündür kendisinden haber alınamayan  Rehimawa nüfusuna kayıtlı Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ahmed Azad Asi’nin cansız bedeni, Soma City yakınında bulundu.

Amir Şiwani, bir gündür kendisinden haber alınamayan Asi’nin kalbine sıkılan kurşunla hayatını kaybettiğinin belirlendiğini aktardı.

Polis sözcüsü Kürt gencin öldürülmesi olayıyla bağlantılı olduklarından şüphelenilen Asi'nin iki arkadaşının gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Güvenlik kameralarında Asi’nin son olarak iki arkadaşıyla bir otomobile bindiği tespit edildi. 

20 Ekim 2022 tarihinde Başbakan Mesrur Barzani liseyi başarıyla bitiren öğrencileri ödüllendirmişti.

Ödül alanlar arasında Kerkük’te Kürtçe liseden mezun olan Ahmed Azad Asi de vardı. Ahmed Azad Asi ödül aldıktan kısa bir süre sonra Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine başlamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli