SON DURUM - Cizre, Derik ve Nusaybin gergin!

30-11-2015
Rûdaw
Etiketler Derik Sur Nusaybin Cizre
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona ererken, Mardin’in Derik ve Nusaybin ilçelerinde devam ediyor.

 

Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, 28 Kasım'da Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 13.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.

 

Açıklamada, sözkonusu yasağın görülen lüzum üzerine 07.00 itibarıyla kaldırıldığı kaydedildi.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada, barış çağrısı yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile polisler Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur hayatını kaybetmişti.

 

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden heyet de çatışmanın ortasında kalmış ve olayda 2 polis daha yaralanmıştı. 

 

Cizre’den ölüm haberi

 

Tahir Elçi’nin öldürülmesi, memleketi olan Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam protesto edildi.

 

DİHA’nın haberine göre, mahalle arasında slogan atarak yürüyen kitle Berivan Caddesi'nden geçtiği esnada mahalleyi karşıdan gören Çevre Yolu üzerinde konuşlanan zırhlı araçlardaki polisler, kitlenin üzerine önce rastgele bomba atar attı, daha sonra da silahla halkı taradı.

Habere göre, atılan bomba atarlardan birinin vücuduna isabet etmesi üzerine ağır yaralanan Hacı Sasur, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cizre’de önceki akşam Yafes Mahallesi'nde başlayan çatışmalar tüm ilçeye yayılmış durumda. Okula giden öğretmenler evlerine geri dönerken öğrenciler de okulları terketti.

 

Bazı hastalar hastaneye gitmekte zorlanırken esnaflar da kepenklerini açmadı. 


Derik’te 5’inci gün

 

Mardin Derik ilçesinde ise sokağa çıkma yasağının 5 günü geride bıraktı.

 

İlçenin Kale, Cevizpınar, Dağ mahallelerinden, sabah saatlerine kadar silah ve patlama sesleri geldiği bildirildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı, bugün saat 08.30'da Mardin ili Derik ilçe merkezinde yürütülmekte olan operasyonda çıkan çatışmada ağır şekilde yaralanan bir askerin hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.


Açıklamada, saat 10.45'te de bir askerin daha ağır yaralandığı, tahliye edildiği hastanede tedavisine devam edildiği belirtildi.


Açıklamaya göre çatışmalarda 3 PKK’li de hayatını kaybederken, operasyonun devam ediyor.

 

Nusaybin’e askeri sevkiyat

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise dün saat 21.00 itibari ile 4 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yerel kaynaklar, İpek Yolu, Newroz Alanı ve anacaddelerde sıkı polisiye önlemler alındığını aktardı.

 

Nusaybin’e çevre kentlerden polis ve araç takviyesi yapıldığı bilgisi de alındı.

 
Nusaybin Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahalleleri dışında kalan mahallelerde yasak olmamasına rağmen ilçe esnafı işyerlerini açmadı.


Nusaybin'de 13 gün süren sokağa çıkma yasağı 3 gün önce kaldırılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli