Ensarioğlu: 'Burası Kürdistan' diyen Taşkesen’in gözaltına alınması senaryo

30-10-2021
Etiketler Salim Ensarioğlu Meral Akşener Cemil Taşkesen Kürdistan
A+ A-

Haber Merkezi – İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Meral Akşener ile girdiği bir diyalogda “Burası Kürdistan” diyen Cemil Taşkesen’in gözaltına alınmasını ‘senaryo’ olarak nitelendirdi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan İYİ Parti Ortadoğu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, Siirt’te Akşener ile Taşkesen arasında yaşanan diyalogu ve sonrasında gelişen süreci değerlendirdi.

Ensarioğlu, Akşener’e tepki gösteren Taşkesen’in demokratik ortamda fikrini söylediğini ifade etti.

“Hemen gözaltına alınması bize göre senaryo”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘Kürdistan’ kelimesini kullandığı hatırlatmasında bulunan Ensarioğlu, şöyle konuştu:

“Biz kendisinden şikayetçi ve davacı değiliz, davacı ve şikayetçi olacak bir durumda yoktur. Genel başkanımız ile konuşurken, demokratik ortamda fikirlerini söylemiştir. Özellikle son dönemde partimiz ile ilgili birtakım senaryolar devreye konulmak isteniyor. Orada bazı televizyon kanallarının hazır bulunması ve sanki şikayetçi olmuşuz gibi hemen gözaltına alınması bize göre senaryodur. ‘Kürdistan’ sözünün hukuken yasak olup olmadığını bilmiyorum ama aynı sözü daha önce Recep Tayyip Erdoğan ve bazı yetkililer söyledi. Bir senaryo olduğunu düşünüyorum. Biz bundan rahatsısız. Ben de Kürt’üm ve ana dilim Zazacadır. Gece yarısı evinden gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan vatandaşa bir kez daha geçmiş olsun diyorum”.

Ne olmuştu?

Siirt'in Kurtalan ilçesinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkâr ediliyor” diyen esnaf Cemil Taşkesen polisler tarafından gece yarısı gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatılan Taşkesen, Rûdaw’a yaptığı açıklamada Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde de “Burası neresi diye sordular. Ben de tekrar ederek  ‘Burası Kürdistan, burada yaşayanlar Kürt, kültürümüz var’ dedim” dediğini aktarmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli