Sabri Ok: Bizim için çatışmasızlık bitmiştir!

30-09-2014
Rûdaw
Etiketler KCK Avrupa Sabri Ok
A+ A-

Haber Merkezi – Kürdistan Topluluklar Birliği’nin (KCK) Avrupa’daki yöneticilerinden Sabri Ok, “Çatışmasızlığı sürdürmenin anlamı kalmadı” dedi.


Fırat Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Sabri Ok, Türkiye’nin, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle birlikte Kürtler’i ezdiğini, tampon bölge talebinin de bu amaç doğrultusunda olduğunu öne sürdü.


“Çözüm süreci”ne ilişkin açıklamalarda bulunan Ok, ”AKP, sürecin ruhuna uygun hareket etmiyor ve adım atmıyor. Bu nedenle bizim açımızdan çatışmasızlık bitmiştir” dedi.


Ok, “ Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da IŞİD ile YPG’yi aynı kefeye koymuştur. En son konuşmasında da koalisyon güçleri neden PKK'ya saldırmıyor demiştir”  ifadelerini kullandı.


“Çözüm süreci”nin en önemli ayaklarından biri olan PKK’lilerin Türkiye sınırları dışına çekilmesine de değinen Ok, şunları söyledi:


“Türk devleti, PKK güçlerini geri çeksin dayatmasını yapıyor. PKK niçin güçlerini çeksin? Kürt sorununu çözmemişsin ki demokratik bir ortam yaratmamışsın ki silahlı güçlerin geri çekilme zemini olsun.”

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli