Tarkan ve Şahan Gökbakar’dan Dersim için çağrı

30-08-2021
Etiketler Şahan Gökbakar Dersim Orman Yangını Tarkan
A+ A-

Haber Merkezi – Dersim’in Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında başlayan orman yangını ikinci haftasını geride bırakırken şarkıcı Tarkan ve komedyen Şahan Gökbakar da yaptıkları paylaşımla yangına müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

Dersim'in Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında bulunan Koçeri ve Taşbaşı mevkiinde askerlerle PKK'liler arasında yaşanan çatışma sonrası çıktığı iddia edilen ve geniş bir alana yayılan orman yangını 14 gündür devam ediyor.

Rûdaw’a konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yangınına müdahale istediklerini ancak izin verilmediğini söyledi.

Siyasetçiler ve sanatçıların da yer aldığı geniş bir kesim sosyal medya üzerinden yangına müdahale edilmemesine tepki gösterdi.

Oluşan kamuoyu tepkisinin ardından yangının 13'üncü gününde 2 helikopter ve 1 uçakla müdahale edilmeye başlandı.

Tarkan: Kalbim ve dualarım Dersim'le

Popstar, Tarkan da sosyal medya hesapları Twitter ve Instagram üzerinden paylaşımda bulundu.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Tarkan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Dersim’deki yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını diliyorum. Kalbim ve dualarım Dersim’le. Geçmiş olsun."

Şahan Gökbakar: İçimiz yanıyor

Temmuz ayının sonunda Marmaris'te çıkan orman yangını süresince, canlı yayınlarla yetkililere seslenen ve yardım isteyen komedyen Şahan Gökbakar da Dersim için bir paylaşımda bulundu.

Bir çok kişinin kendisini sosyal medyadan etiketlemesi üzerine Instagram'dan bir çağrı yapan Gökbakar, "Tunceli kalbimiz sizinle..." dedi.

Gökbakar, “Sevgili dostlar hepinize merhaba. Biliyorsunuz, günlerdir süren Tunceli’de bir orman yangını var. Artık 12. günü mü, 13. günü mü… Acilen buraya müdahale edilmesi gerektiğini ve oradaki ormanların kurtarılması gerektiğini rica ediyoruz, yetkililere sesleniyoruz. Ülkemizin her yeri kıymetli, her yeri cennet... O yüzden en ufak ağaca, en ufak kayba, en ufak yangına yüreğimiz dağlanıyor, içimiz yanıyor. Acilen müdahale rica ediyoruz…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli