KDP: Seçimin ertelenmesi için gerekçe yok

30-08-2018
Rûdaw
Etiketler KDP KYB Seçim Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), bazı tarafların 30 Eylül’de yapılması beklenen seçimlerin ertelenmesi taleplerine, “Seçimin ertelenmesi için hiçbir gerekçe bulunmamaktadır” ifadeleriyle karşılık verdi.

 

KDP Başkanlık Meclisi, bugün başkent Erbil’in Pirmam ilçesinde toplantı düzenledi.

 

Toplantının ardından yaplan yazılı açıklamada, Kürdistan Parlamentosu Seçimleri’nin zamanında yapılacağı belirtilerek,“Seçimin ertelenmesi için hiçbir gerekçe bulunmamaktadır”denildi.

 

Açıklamada şunlara yer verildi:

 

“Mevcut durumda seçimin yapılması için şartların uygun olduğu düşüncesindeyiz. Bununla birlikte, seçimin ertelenmesi için siyasi, hukuki, tekniki ve toplumsal olarak hiçbir gerekçe bulunmamaktadır.

 

Irak’ta yeni kurulacak hükümet kabinesine yönelik Erbil’den Bağdat’ı ziyaret edecek ortak heyetin oluşturulmasına ilişkin, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile anlaştık. İki parti ortak bir heyet ve programla Iraklı taraflarla müzakerelere katılacak.

 

Tüm Kürdistani tarafların da Bağdat’taki taraflarla yapacağımız müzakerelere katılmasına yönelikte kapımızın açık olduğunu belirtmek isteriz.”

 

Başbakan Neçirvan Barzani, bugünkü toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kürdistan Parlamento Seçimleri belirlenen tarihte yapılacak. Kürtlerin Irak hükümetine ortak bir şekilde katılmaları çok önemli. KDP olarak Kürdistan’daki bütün taraflarla görüşmeye hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kürdistan Parlamento Seçimleri 30 Eylül’de gerçekleşecek.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli