Sesiyle erkekleri kandırıp şantaj yaptı!

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’te bir genç erkek, çıkardığı kadın ses tonuyla kentteki erkekleri kandırıp onlardan mahrem görüntülerini aldıktan sonra şantaj yaptı.

 

Şahıs, çıkardığı kadın sesiyle erkekleri Facebook’ta açtığı sahte hesapla tuzağa çekti. Telefonla görüştüğü kişileri, kadın olduğuna ikna eden şahıs, onlardan çıplak fotoğraflar aldıktan sonra şantaja başladı. Son olarak bir gençten, çıplak görüntülerini paylaşmamak karşılığında 1300 dolar almış. Başka bir şantaj kurbanı ise bir gün içinde 85 kontör kartı göndermiş.

 

Şantajcı genç C.A, 3 ay içinde 14 kişiyi tuzağa düşürmüş. Daha sonra asayiş tarafından gözaltına alınmış.

 

Rûdaw’a konuşan C.A. “Görüştüğüm kişilerden birçoğu benden fotoğraf veya video istiyordu. Bazen telefonumun kamerasının bozuk olduğunu söylüyordum, daha sonra da başka bir bahane uydurarak göndermiyordum” dedi.

 

Tuzağa düşen birçok kişi, uygunsuz görüntülerinin yayımlanmaması için yüklü miktarda para vermiş.

 

Mağdurlardan S.M. isimli öğrenci, “İlk aradığında cevap vermedim. İkinci aramada epey konuştuk. Benden iki kamera kiralayıp getirmemi istedi. Kameraları götüdüm, sonra para da istedi. Parayı da verdim. Daha sonra ne kamerayı gördüm ne parayı” diye konuştu.

 

Asayiş C.A’yı bir hafta önce tespit edip gözaltına aldı. Şimdi ise onun gibi, gençleri tuzağa düşüren şebeke aranıyor.

 

Kerkük’teki Kürdistan Asayiş Müdürü Albay Ferhad Fazıl, “İnsanlar, ifşa olurlar diye gelip şikayette bulunmaya utanıyor. Bu yüzden de para ödeyip Facebook hesaplarını kapatıyorlar” diye belirtti.

 

C.A’nın liderliğini yaptığı çetenin 5 üyesi halen aranıyor.