Erbil'de çifte cinayet: Kız kardeşi ve eniştesini öldürdü

30-06-2022
Rûdaw
Erbil'de çifte cinayet
Erbil'de çifte cinayet
Etiketler Erbil Cinayet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Surçi Mahallesi’nde bir kişi, kız kardeşi ve eniştesini evlerinde silahla vurarak öldürdü.

Bu sabah saatlerinde Erbil’in Surçi Mahallesi çifte cinayete uyandı.

Edinilen bilgilere göre S. S isimli bir kişi,  Sumeya S. isimli kız kardeşinin Surçi Mahallesi'ndeki evine giderek kız kardeşini ve eniştesi Zekerya Rustem Cebrail'i kurşun yağmuruna tuttu. Ardından olay yerinden kaçtı. Çiftin olay yerinde hayatlarını kaybettiği bildirildi. 

Rûdaw’a konuşan öldürülen çiftin yakınları, aile içerisinde enişte ve kayın biraderi arasında sorunların yaşandığını, sorunun büyümemesi için öldürülen çiftin kısa bir süre önce evini değiştirdiğini söyledi.

Olay yerinden bildiren Rûdaw muhabiri Peyam Serbest, öldürülen çiftin yakınlarının aktardığına göre, iki aile arasında yaşanan bir sorundan kaynaklı ailelerin kendi aralarında 3 kadını  berdel yaparak sorunu çözülmeye çalıştıklarını söyledi. 

Oğlu öldürülen gencin babası Rustem Cebrail, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, "Toplumsal bir sorundan dolayı ben evimden 3 kadını berdel verdim bu aileye (cinayeti işleyen adamın) ailesine” dedi.

Olayın nasıl geliştiğine ilişkin ise Cebrail şu ayrıntıları verdi: "Bu sabah saatlerinde bu kişi (katil zanlısı) oğlumun evine gitmiş. Gelinim ve oğlum evde yalnızlarmış. İlk önce oğluma ateş açarak öldürmüş, gelin dışarı kaçmaya çalışırken onu da bahçede vurmuş. Oğlum 2001 doğumlu eşi ondan yaşça daha küçük.”

Katil zanlısı S.S'nin de 21 yaşında olduğu öğrenildi. Öldürülen çiftin de 21 ve 18 yaşında oldukları bildirildi.  S.S'nin neden bu cinayeti işlediği ise henüz bilinmiyor. Aileler daha önce yaşanan sorunu kendi aralarında çözüldüklerini, S:S'nin neden bu cinayeti işlediğini bilmediklerini belirtiyorlar.

Erbil Polis Sözcüsü Hogir Aziz ise öldürülen kişilerin Zekerya Rustem Cebrail ve Sumeya S. isimli karı koca olduklarını belirtilerek “Yapılan incelemede katilin Sumeya’nın erkek kardeşi S.S olduğu tespit edilmiştir” dedi. 

Öldürülen çiftin cenazeleri adli tıp morguna kaldırıldı. İlk incelemede, katilin kız kardeşi ve eniştesinin baş ile göğüs bölgesine ateş açtığı bildirildi. Ancak cinayette kullandığı silah hakkında henüz bir bilgi edinilemedi. 

Olay hakkında geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, katil zanlısının ise henüz yakalanamadığı bildirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli