Komel Parlamenteri: Kürt partileri birlik içinde Bağdat’a gitmeli

30-04-2018
Rûdaw
Etiketler Zana Rostayi Komel Kürt Birliği
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İslami Topluluk Parti (Komel) Irak Parlamentosu Üyesi Zana Rostayi, Kürt partilerinin seçimlerden sonra Bağdat’a birlik içinde gitmeleri gerektiğini söyledi.

 

Rûdaw Radyo canlı yayınına bağlanan Komel’in Erbil adayı Rostayi, “Kürtler zor bir süreçten geçiyor. Irak Anayasası ile garanti altına alınan Kürdistan Bölgesi’nin hakları tehlike altındadır. Kürtlerin birlik olması her zamankinden daha fazla gerekli ve önemlidir” dedi.

 

Kürtlerin Irak Devleti bünyesindeki merkezlerde adeta deprem etkisiyle sarsıldığını belirten Rostayi, Kürtlerin Bağdat’taki güç kaybının durdurulması gerektiğini ifade etti.

 

Rostayi konuşmasına şunları ekledi:

 

“Bağdat’ta kalmak için mücadele etmeliyiz. 12 Mayıs seçimlerinin ardından Kürtler birlik içinde Bağdat’a gitmeli. Bu kez Kürtler’in birlik içinde Bağdat’a gitmeleri çok önemlidir. Bağdat’a gidecek Kürtlere en çok sandalye kazanan partilerin öncülük etmesi lazım. Partimiz de bu birlik içinde yer alacak.”

 

Rostayi ayrıca, partisinin hiç bir zaman Kürtlerin ulusal haklarına yönelik adımlara karşı çıkmadığını vurguladı.

 

12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Irak Parlamento Seçimleri’ne toplam 329 sandalye için 25 parti ve 63 koalisyon üzerinden 6 Bin 904 aday yarışıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli