Kürdistan’da ‘Genel Sözleşme Sistemi’ yenileniyor

30-04-2018
Rûdaw
Etiketler Genel Anlaşma Sistemi Kürdistan Bölgesi Güney Kore
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Hükümeti Planlama Bakanlığı ile Kore Uluslararası İşbirliği Ajansı (KOICA) arasında Genel Sözleşme Sistemi’nin elektronikleştirilmesi projesi imzalandı.

 

Planlama Bakanı Ali Sindi ile KOICA Irak Şubesi Müdürü Ra Kapçy, Genel Sözleşme Sistemi’nin elektronikleştirilmesine yönelik proje anlaşmasını imzaladılar.

 

Planlama Bakanlığı’ından yapılan açıklamada, Güney Kore Devleti’nin proje için 6 milyon dolar bütçe ayırdığı belirtildi.

 

Ra Kapçy yaptığı açıklamada, “Proje, Kürdistan Bölgesi’ndeki prosedür ve Genel Sözleşmeler’ın uygulanmasının şeffaf olması için bir faktör olacaktır. Proje’nin tamamlanması ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti söz konusu sözleşmeleri inceleyebilecektir” dedi.

 

KOICA tarafından yürütülecek proje 2018 - 2021 yılları arasında tamamlanacak.

 

Planlama Bakanı Ali Sindi ise, konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başbakanı’nın talimatıyla 2015 yılından itibaren genel sözleşmeleri düzenlemeye başladık. Şu anda da genel sözleşmeler için uluslarası standartlara uygun bir sistem var.  Sistemin elektronike geçmesi planın gelecekte uygulanmasına yönelik bir adımdır.”

 

Sindi ayrıca, KOICA’nın desteğiyle Genel Sözleşme Sistemi’nin elektronikleştirilmesinin temelini atacaklarını vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli