KYB yetkilisi: Sabır tükenmek üzere

30-03-2015
Rûdaw
A+ A-
Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Yurtseverler Birliği’nde (KYB), kuruluşundan beri yardımcıların koltuk kavgası Genel Sekreter’in başını ağrıtmaya devam ediyor. Newşirvan Mustafa’nın partiden ayrılarak Değişim Hareketi’ni (Goran) kurması ve KYB Genel Sekreteri Celal Talabani’nin hastalanmasıyla çekişmeler daha da arttı.


Rûdaw’a konuşan KYB Başkanlık Divanı üyesi Şalaw Ali Askeri, tabanın sabrının tükenmek üzere olduğunu söyleyerek, “Çekişme devam ederse taban üstlerini çizer” dedi.


Rûdaw’a konuşan siyasi analist Burhan Rauf, KYB’ye eşbaşkanlık sistemi ve konsey önerisinde bulunarak, parti içindeki kutupların eritilmesiyle eski günlere dönülebileceğini dile getirdi.


Partinin ikinci yardımcısı Berhem Salih’in öncülüğünde geçtiğimiz günlerde Süleymaniye’de düzenlenen konferansa, Celal Talabani’nin eşi Hero İbrahim Ahmed davet edilmemişti.


Hero İbrahim Ahmed ile hareket eden KYB Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Mala Bahtiyar da, berhem Salih ve çevresini, düzenlediği etkinliklere çağırmıyor. 


Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, bir yılı aşkın süredir parti içinde çokbaşlılığı ortadan kaldırmak için yapılan başkanlık divanı ve politbüro toplantıları sonuç vermedi.


Kürdistan Yurtseverleri Birliği (KYB) Türkiye Temsilcisi Behroz Galali,  partisinin Değişim Hareketi’yle (Goran) birleşmesi talebiyle her iki partinin yönetimlerine mektup göndermişti.


KYB, 2000 yılından sonra liderlik mücadelesine sahne olmuştu. Parti içindeki anlaşmazlık 2005’te yapılan düzenlemeyle daha da artmış ve 2006’da Newşirvan Mustafa liderliğindeki grup partiden ayrılmıştı. 


Goran, 2009’daki genel seçimlerde KYB’yi geride bırakarak, Kürdistan Demokrat Partisi’nin ardından, ikinci parti olmuştu

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli