Dersim Valiliği avcılık faaliyetlerini yasakladı

Dersim (Rûdaw) – Dersim’de son dönemde özellikle koruma altında bulunan dağ keçisi, vaşak  gibi türlerin kaçak avcılar tarafından yoğun bir şekilde avlanılması üzerine Valilik ilde avcılık faaliyetlerini yasaklama kararı aldı.

 

Valilik tarafından alınan kararda ilde Tarım ve Orman Bakanlığınca koruma altına alınan Yaban Keçisi (Bezuar), Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi (Şamua), Vaşak, Su Samuru, Boz Ayı, Ur Keklik, Kurt gibi türlerin herhangi bir sebeple avlanması yasaklandığı belirtildi.

 

Koruma ve denetim çalışmalarının İl Jandarma Komutanlığı  ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtilen açıklamada, belirtilen yasağa uymayanlar hakkında ise 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 2. ve 4. Maddeleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu Kararının 5. Maddesi hükümleri uyarınca gerekli idari işlemler yapılacağı bildirildi.

 

 

Öte yandan, Vali  Tuncay Sonel’in talimatlarıyla İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  skorski tipi helikopterle aç kalan yaban hayvanlarına yem bırakıldı.

 

Özellikle yöre insanımızca ayrı bir öneme sahip dağ keçisi ve diğer yaban hayvanlarının korunması için böyle bir karar aldıklarını belirten Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bugün itibari valilik kararıyla başta Yaban Keçisi, Ur Keklik ve koruma altında olan Vaşak, Kurt, Boz Ayı gibi hayvanlarımızın avlanmasının kesinlikle yasaklandığını söyledi.