ANKAWA SALDIRISI - Bir fail daha yakalandı

30-01-2017
Rûdaw
Etiketler Erbil Ankawa Bombalı Saldırı Anti - Terör
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’in Ankawa semtinde 2015'in Nisan ayında bombalı saldırı düzenleyen saldırganlarından biri daha yakalandı.

 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi'ne bağlı Anti – Terör Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "ABD Erbil Başkonsolosluğu yakınlarında gerçekleştirilen bombalı eylemin faillerinden Ali Süleyman Osman isimli teröristin yakalandığı" belirtildi.

 

Açıklamada, “Terör eylemine katılan iki şahıs yakalandıktan sonra Ali Kürdistan Bölgesi'nin dışına kaçtı. Yapılan soruşturma ve uzun takip sonucu Hiwa Muhammed İsmail adına sahte kimlik taşıyan Ali Süleyman Osman yakalandı” denildi.

 

Saldırıyı düzenleyen kişilerden 4’ünün Erbil nüfusuna kayıtlı Kürt, 1’inin de Kerkük nüfusuna kayıtlı Arap olduğu belirlenmişti. Asayiş güçleri daha önce saldırganlarından bazılarını yakalamıştı.

 

17 Nisan 2015'te saat 17.40’ta Ankawa semtinde bulunan ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu yakınlarındaki Nelly Cafe'nin önünde meydana gelen saldırıda, Mardin'in Derik ilçesi nüfusuna kayıtlı Bilind Önen (34) ve Sadettin Şan (29) adlı Türkiye vatandaşı Kürtler şehit olurken, 8 kişi de yaralanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli