Rakka’da asayiş güçleri güvenlik önlemlerini arttırdı

29-12-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Rakka DSG IŞİD Suriye Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolünde bulunan Rakka kentinde, IŞİD’in düzenlediği saldırının ardından kaçan IŞİD’lileri yakalamak için başlatılan arama çalışması sürüyor. Oluşturulan kontrol noktalarında araçlar ve içlerinde bulunan kişilerin üzeri aranıyor. Binaların üzerine de silahlı gözcüler konumlandırıldı. Kentte ilan edilen sokağa çıkma yasağı da devam ediyor.

Rojava Asayiş Güçleri Sözcüsü Ali El-Hasan, "Rakka’da asayiş güçlerinin merkezine yönelik saldırı, terörist IŞİD hücreleri tarafından gerçekleştirildi. Bu saldırı bir güvenlik açığı yaratmak amacıyla düzenlendi. Çünkü saldırının hedefi olan asayiş merkezi IŞİD'li mahkumların bulunduğu cezaevinin yanındaydı” dedi.

Bazı vatandaşlar bir-iki günlük sokağa çıkma yasağını normal karşılıyor ama uzatılması geçim sıkıntısı yaşayan yoksulların durumunu daha da kötüleştirebilir.

Oto galeri sahibi Abid Fadıl, "Şehirde bir güvenlik sorunu var, evet.  Sokağa çıkma yasağının bir iki gün için olumsuz sonuçları olmaz ama bir hafta sürerse sorun olur. Çünkü geçinmek için her gün işe gitmek zorunda olan insanlar var" dedi.

IŞİD’in uyuyan hücreleri tarafından 26 Aralık’ta Rakka’nin batısındaki El-Diri Mahallesinde asayiş  merkezine saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 4 asayiş ve DSG mensubu hayatını kaybetmişti. Olay anında saldırganlardan biri öldürülmüş, biri de tutuklanmıştı. Ardından 2 saldırgan daha yakalanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli