Kürt aileye saldırı; Evi basıp adamı bağladılar, eşini bıçakla öldürdüler

29-12-2022
Etiketler Kerkük Şiwan Goran Cewher Polis
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’ün Şiwan kasabasında maskeli üç kişinin Goran Cewher isimli gencin evini bastığı, adamı dama çıkarıp bağladıktan sonra, eşini öldürdüğü öğrenildi.

Olay dün Şiwan kasabasına bağlı Smayilbeg yerleşkesinde sabah erken saatlerde meydana geldi.

İddiaya göre Goran Cewher, sabah saat 03:00’te işe gitmek için kardeşi Geylan Gewher’i telefonla aradı.

Ağebeyini almak için eve giden genç, yengesi Hêro Sabah’ın (29) ağır yaralı olduğunu, ağabeyinin de damda eli kolu bağlı halde yatırıldığını gördü.

Rûdaw’a konuşan Geylan Cewher, “Eve gidip kapıyı çaldığımda yeğenlerim beni karşıladı. Anneleri yaralı, babaları ise damda bağlı haldeydi. Hemen anne ve babamı telefonla arayıp haber verdim” dedi.

Aile fertlerinin olay yerine gelmesi ile hastaneye kaldırılan Hêro Sabah, aldığı bıçak ve kurşun darbeleri nedeniyle hayatını kaybetti.  

Goran Cewher’in komşusu Sozan Ebu Ziyad da, “Bağırmalar üzerine dışarı çıktım. Hêro’nun kaynanası çığlık atıyordu. ‘Komşular neden imdada gelmiyorsunuz’ diyordu. Bize oğlunun bağlandığını, gelininin öldürüldüğü söyledi. Yardıma koştuk, kadını battaniyeye sarıp hastaneye kaldırdılar, hala yaşıyordu” dedi.

Olay yerinde inceleme yapan polis, Goran Cewher’in ifadesine başvurdu. Cewher ifadesinde, Arapça konuşan maskeli üç kişinin evi bastığını, eşini bıçakladıklarını, kendisini de tutup dama çıkardıklarını ve orada elini kolunu bağladıklarını anlattı.

Yaşananlara, o sırada evde bulunan Goran Cewher’in ilk eşinden Sima (11) ve Hozan (8) isimli iki çocuğu da şahit oldu.

Hayatını kaybeden Hêro Sabah’ın cenazesi Serbir köyünde toprağa verildi. Goran ve Hêro’nun ailesi, faillerin bulunup yargılanmasını beklediklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan genç kadının babası Sabah Serbiri, “Adli tıp raporuna göre bedeninde altı bıçak darbesi var. Sonra kafasına kurşun sıkılmış. Bir hafta önce damadımla bize misafir olmuşlardı. Sonra Erbil’e gidip evlerine dönmüşlerdi. Kimseden şüphelenmiyoruz, çünkü kimse ile bir alıp veremedikleri yoktu” dedi. 

Olay hakkında soruşturma sürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli