Neçirvan Barzani, Selahaddin Bahaeddin’i tebrik etti

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, bir kez daha İslami Birlik (Yekgırtu) Partisi Genel Sekreterliği’ne seçilen Selahaddin Bahaeddin’i tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Neçirvan Barzani telefonla Selahaddin Bahaddin’i arayarak partinin 8’inci Kongrsi vesilesiyle parti yönetimini ve taraftarlarını kutladı.

Barzani, kongrede bir kez daha Genel Sekreter seçilen Bahaddin’i tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Görüşmede Bahaeddin de desteklerinden ötürü Başkan Neçirvan Barzani’ye teşekkür etti.

Yekgırtu, “Yaratıcılık ve Öncülük” şiarıyla 8’inci Olağan Kongresi’ni başkent Erbil’de gerçekleştiriyor. 900 delegenin katıldığı kongrede dün gerçekleştirilen seçimlerde Selahaddin Bahaeddin yeniden Genel Sekreter olarak seçilmişti.

Selahaddin Bahaeddin kimdir?

Selahaddin Muhammad Bahaeddin Sadık, 1950’de Halepçe’ye bağlı Tawele kasabasında doğdu.

1969’da Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. 1971'den 1981'e kadar öğretmen olarak çalıştı.

Daha sonra eski Irak rejimi tarafından tutuklanması emredildi. Irak ordusuna katılmayı reddettiği için mesleğinden ihrac edildi.

Baas Partisi'nin baskılarından kaçarak 10 yıl boyunca yurtdışında yaşadı. Daha sonra 1991'deki Kürt ayaklanması sırasında memleketine döndü. 

Selahaddin Bahaeddin 6 Şubat 1994'te Kürdistan İslam Birlik Partisi’nin (Yekgırtu) ilk kuruluş kongresine katıldı ve partinin Genel Sekreteri seçildi. Daha sonra, ikinci, üçüncü ve dördüncü kongrelerde de peşpeşe Genel Sekreter olarak seçildi.

Beşinci kongrede kendi isteğiyle Genel Sekreterliğe aday olmadı ve yerini Hadi Ali’ye bıraktı. Partinin altıncı kongrsinde de aday olmayınca Segel Sekreterliğe Muhammed Ferec seçildi. 2016'da düzenlenen yedinci kongrede tekrar Genel Sekreter seçildi.

Irak’ta Saddam Hüseyin iktidarının devrilmesinden sonra oluşturulan Geçici Irak Yönetim Konseyi içerisinde yer alan 5 Kürt siyasetçiden biri oldu.

Yaşamı boyunca İslam fikri ve ideolojisinin yanı sıra, sanat ve entelektüel alanlarla ilgilenen Bahaeddin’in bu konularda hem Kürtçe hem de Arapça yazdığı birçok kitap ve makalesi bulunuyor.