JİBER Yönetim Kurulu Başkanı Oğurlu: Kürdistan’da fabrika kurmak istiyoruz

Erbil (Rûdaw) - Diyarbakır'ın dünyada tanınan markası JİBER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, Kürdistan Bölgesi’yle ticarî ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Rûdaw’ın ekonomi bültenine katılan İhsan Oğurlu, Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirmek istedikleri yatırımlar hakkında konuştu.

JİBER markası bünyesinde yaklaşık 500 kişinin çalıştığını ifade eden Oğurlu, “23 mağazamız var, Salı günü de Bağdat’ta yeni bir mağaza daha açacağız. Markamız bünyesinde sadece Türkiye’de 480 kişi çalışıyor. Güney’de de hâlihazırda 77 personelimiz var. 33 bin metre kare üzerinde kurulan bir fabrikamız gelecek hafta faaliyete başlayacak. Güney Kürdistan’da mağaza sayımızı artırmak istiyoruz. Biliyorsunuz sınırların yakın olan yerlere daha kolay ihracat yapılır, e biz aynı sınır içerisindeyiz, hem akrabayız hem dilimiz bir” dedi.

İmkan olursa Kürdistan Bölgesi’nde de fabrika kurmak istediklerini belirten Oğurlu, “Covid-19 nedeniyle bir yavaşlanma oldu, ancak yeniden faaliyetlerimize başladık 3 gündür buradayız. Henüz bir karar olmasa da Kürdistan Bölgesi’nde Fabrika kurmak istiyoruz. Erbil’de JİBER’in yeni mağazasının açılışını yaptık. Bugün de Süleymaniye’deyiz buradaki iş adamlarıyla görüşeceğiz. İlişkilerimizi geliştirmek istiyoruz, gelişimizde Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu görüştük, ilişkilerimizi nasıl geliştireceğimize dair konuştuk” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi’ni sık sık ziyaret ettiğini anımsatan Oğurlu, “Devamlı burada ne yapılabilir arayışı içerisindeyiz. Diyarbakır ile (Erbil'de) ortak üretme başlayabiliriz. Üretimimizi hem Kürdistan piyasasında hem de Avrupa’da satabiliriz. Daha önce birçok defa burayı ziyaret ettik ancak ifade ettiğim gibi Covid-19 salgını nedeniyle araya bir zaman girdi. Şimdi yeniden temaslarımıza başladık ve ilerletmeyi düşünüyoruz. Kürdistan Bölgesi’nde imalata geçmeyi planlıyoruz” dedi.

Diyarbakır’da yaratığı istihdam ve yatırımla büyük başarılara imza atan JİBER Şirketler Gurubu, 1997'de Oğurlu kardeşlerin Diyarbakır Bismil’deki evinin altında açtığı 250 metrekarelik atölyeden bugün 30’dan fazla ülkeye ihracata ulaşan bir firma.

JİBER, Türkiye’nin 81 ilinde 450 noktasında satış yapıyor aynı zamanda Almanya, Hollanda, Nijerya, Fildişi, Irak, Yunanistan, Makedonya, İran, Polonya, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Kosova gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyor.

50 milyon liralık yatırımı bulunan ve 500 kişiyi istihdam eden JİBER Grup’un kendisine ait dört şirketi bulunuyor.

İstanbul’da showroom mağazası açan JİBER’in üretim merkezi ise Diyarbakır’da.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iki tekstil fabrikasında günlük 15 bin adet üretim yapılıyor.

JİBER’in ürün yelpazesi de oldukça geniş. 500’den fazla ürün çeşidine son olarak çorap da eklendi.