Tevgera Azadi: Süleymaniye’deki bürolarımız kapatıldı

Erbil (Rûdaw) - Tevgera Azadi Eş Başkanı Muhammed Abdullah, Süleymaniye’deki bürolarının kapatıldığını söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Tevgera Azadi Eş Başkanı Muhammed Abdullah, Süleymaniye’ye bağlı Raperin ve Kaladıze’nin yanı sıra Erbil’in Koya ilçesi ve Kıfri’deki bürolarının kapatıldığını belirtti.

 

Süleymaniye’ye bağlı Kelar ilçesindeki bürolarının güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığını dile getiren Abdullah, "Buradaki büromuzu da boşaltmamızı talep ediyorlar" dedi.

 

“Henüz kayda değer bir olay yaşanmadı” diyen Abdullah şunları söyledi:

 

“Kaladıze’de gözaltına alınan iki arkadaşımız serbest bırakıldı. Bürolarımıza gelen güvenlik güçleri, ‘Emir yükarıdan geldi’ diyorlar. Yukarının neresi olduğunu bilmiyoruz. Yasal olarak çalışma iznimizin olmadığını gerekçe olarak gösteriyorlar. Halbuki biz 3 yıl 10 ay önce yasal olarak tüm başvurularımızı yaptık. Ama yanıt almadık. Ayrıca Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nda resmi olarak kayıtlıyız.”

 

Konuyla ilgili Süleymaniye Asayişi tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, daha önce yaptığı açıklamada, izinsiz partilerin kapatılması gerektiğini belirtmişti.

 

17 Ekim 2014’te kurulan Tevgara Azadi’nin 8’i Süleymaniye ve Germiyan bölgesi, Kerkük ve Tuzhurmatu’da birer olmak üzere 10 bürosu bulunuyor.

 

12 Mayıs’ta gerçekleştirilen Irak Parlamento seçimlerine Yeni Nesil Hareketi ile birlikte katılan Tevgara Azadi bir sandalye almıştı.