Başbakan Barzani: Umarız Erbil - Ankara ilişkisi eski haline döner

29-11-2017
Etiketler Başkonoslos İnam Başbakan Barzani Erbil Ankara
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Neçirvan Barzani, “Her iki tarafından çabasıyla Erbil ile Ankara arasındaki sağlam ilişklerin eski haline dönmesini ümit ediyorum” dedi.

 

Başbakan Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Erbil'deki görevi biten Başkonsolos Mehmet Akif İnam'ın vedalaşmak amacıyla ziyaretin gerçekleştirdiği belirtildi.

 

Mehmet Akif İnam, 4 yıllık görev süresince çalışmalarında kendisine destek olan Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Başbakan Barzani'ye teşekkür etti.

 

Görevi süresince, Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını dile getiren İnam, ikili ilişkilerin daha fazla geliştirilmesine vurgu yaptı.

 

Neçirvan Barzani, yeni görevinde Başkonsolos İnam'a başarıları dileyerek, 12 Kasım'da yaşanan depremden dolayı depremzedelere verdiği destek dolayı Türkiye Hükümeti'ne teşekkür etti.

 

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile dostluk içinde bir ilişkiyi önemsediğini vurgulayarak, “Her iki tarafından çabasıyla Erbil ile Ankara arasında olan sağlam ilişkinin eski haline dönmesini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli