KYB Sözcüsü: Yüksek Meclis Üyesi Mele Bahtiyar zehirlendi

Erbil (Rûdaw) – KYB Sözcüsü, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclisi üyesi Mele Bahtiyar’ın zehirlendiğini duyurdu. Mele Bahtiyar'a yakın bir isim Bahtiyar’ın şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Emin Babe Şeyh, KYB medyasına yaptığı açıklamada, KYB Yüksek Meclisi üyesi Mele Bahtiyar’ın zehirlenmeyle birlikte sağlığının iyi olmadığını, ilgili sağlık tetkiklerini ve yasal süreçleri beklediklerini duyurdu.

KYB Sözcüsü, “Mele Bahtiyar’ın sağlık durumu iyi değil ve hepimiz  Bahtiyar’ın zehirlenip zehirlenmediğiyle ilgili muayene ve doktor sonuçlarını bekliyoruz. Ayrıca Süleymaniye asayişinden de başka kişilerin zehirlenmesine dair belirtiler elimizde mevcut” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rûdaw'a konuşan Mele Bahtiyar'a yakın bir isim, Bahtiyar’ın şu anda Almanya’da bir hastanede tedavi gördüğünü, sağlık durumunun iyi olduğunu ve 2 hafta içinde Kürdistan Bölgesi'ne döneceğini açıkladı.

KYB’de zehirlenme olayları

KYB Eşbaşkanı Bafıl Talabani, partinin diğer eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi’nin kendisini zehirlediğine dair elinde belge olduğunu açıklamış, bunları kamuoyuna deklare edeceğini ifade etmişti.

Kimya uzmanı Dr. Serdar Nuri dün Rûdaw’a verdiği demecinde Mele Bahtiyar’ın cıva ile zehirlendiğini belirtmiş, civanın insan sağlığı üzerindeki etkisini anlatmıştı:

“İnsanın tüm bedeni üzerinde olumsuz etkisi oluyor, uyumasına engel olur ve nefes almasını zorlaştırır. Fakat civanın oranına da bağlı.”