PDK-Bakur Sözcüsü Özalp: 'Kürdistan' denildiğinde tehlike gibi algılıyorlar

29-10-2021
Etiketler Hişyar Özalp PDK-Bakur Kürdistan Cemil Taşkesen
A+ A-

Batman (Rûdaw) – PDK Bakur Sözcüsü Hişyar Özalp, “Burası Kürdistan” dediği için gözaltına alınan Cemil Taşkesen’in “tüm Kürtlerin görüşünü dile getirdiğini” söyledi. Özalp, “Onlar Kürdistan dediğinde sorun çıkmıyor ama Kürtler dediğinde bunu kolonyalist sistem için tehlike gibi algılıyorlar” dedi.

Dün Siirt'in Kurtalan ilçesinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Burası Kürdistan" dediği için gözaltına alınan Cemil Taşkesen’e destek için Siirt'e giden Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur Sözcüsü hukukçu Hişyar Özalp, “Yüz yıllardır ‘ülkenizi işgal ettik, şehirlerinizi aldık, köylerinizi yıktık, artık burası Kürdistan diyemezsiniz, biz Kürt’üz diyemezsiniz’ diyorlar. Bununla irademizi kırıp bizi teslim almak istiyorlar. Ama Cemil kardeşimiz bu siyaseti boşa çıkardı” dedi.

Cemil Taşkesen’in sade bir Kürt olduğunu ve bu nedenle bu sözleri dile getirmesinin önemli olduğunu dile getiren Özalp, “Cemil kardeşimiz sade bir Kürt. Ancak söyledikleri Kürtlerin genel görüşünü ve fikrini yansıtıyor. Burasının Kürdistan olduğunu ispat etmek için başka söze gerek yok. Gece evine gidip çocuklarının gözleri önünde gözaltına alınıyor, korkutulmak isteniyor. 24 saat gözaltına alarak sıkıştırıyorlar ve böylece kimse onun gibi cesaret edip bu şekilde konuşmasın istiyorlar. Ama bu ters tepti. Kürtler ona sahip çıktı, binlerce kişi sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Tüm Kürt avukatlar gelip sahip çıktı” diye konuştu.

Türkiye hukukuna göre “Kürdistan” isminin yasak olmadığını, Kürtlerin yaşadığı toprakların coğrafik ismi olduğunu belirten Özalp, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Kürdistan” kelimesini kullandığını hatırlattı.

Özalp, “Onlar Kürdistan dediğinde sorun çıkmıyor ama Kürtler dediğinde bunu kolonyalist sistem için tehlike gibi algılıyorlar” ifadelerini kullandı.

PDK-Bakur’dan açıklama

Öte yandan PDK-Bakur’dan “Biz Kürt’üz, ülkemiz Kürdistan’dır” adıyla yapılan yazılı açıklamada, Cemil Taşkesen’in “bir parti liderine Kürdistan ismini hatırlattığı için terör propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı” hatırlatıldı.

“Elbette Cemil Taşkesen terörist değil, aksine onur sahibi bir Kürt’tür” denilen açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak Kürdistan halkına karşı bir savaş yürütüyor ve Kürtleri, Kürdistan’ı ortadan kaldırmayı amaçlıyor” sözlerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Taşkesen hakkında açılan davanın hukuki açıdan takip edileceği ve her yönlü destek verileceği kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli