'Burası Kürdistan' diyen Taşkesen, Rûdaw'a konuştu

29-10-2021
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Cemil Taşkesen Kürdistan
A+ A-

Siirt (Rûdaw) – ‘Burası Kürdistan’ dedikten sonra gözaltına alınan esnaf Cemil Taşkesen’in serbest bırakıldığı bildirildi. Taşkesen, Rûdaw'a konuştu. 

Dün Siirt'in Kurtalan ilçesinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Varlığımız, kimliğimiz, Kürdistan inkar ediliyor. Burası Kürdistan" diyen esnaf Cemil Taşkesen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Taşkesen, sabaha doğru polis baskınında Kurtalan'da gözaltına alınmıştı.

Taşkesen hakkında, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cemil Taşkesen, bugün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"Burası neresi diye sordular. Ben de tekrar ederek  ‘Burası Kürdistan, burada yaşayanlar Kürt, kültürümüz var’ dedim"

"Burası Kürdistan" dedikten sonra Siirt-Kurtalan’da gözaltına alınan ve gelen tepkiler sonrası serbest bırakılan Cemil Taşkesen Rûdaw'a konuştu.

“Şu anda iyiyim. Emniyet’te herhangi bir şey olmadı, hukuksuzluk yaptılar. Gece yarısı gelip beni ve ailemi rahatsız ettiler, ifade almak için gün içinde beni çağırabilirlerdi. Ama sözlerimden rahatsız oldular. Burası neresi diye sordular. Ben de tekrar ederek  ‘Burası Kürdistan, burada yaşayanlar Kürt, kültürümüz var’ dedim. Bunları dedikten sonra emniyettekiler elbette rahatsız oldu. Fakat bu önemli bir şey değil.

Akşener’le karşılaşmam tesadüfen oldu. Arkadaşlarıma gitti, çay içecektim. Sonrasında olanlar oldu. Akşener çaresiz kaldı, bana verebileceği bir cevabı yoktu. İnkar üzerine kurulu bir şeye ne cevap verebilirsin ki? Yaşasın Kürdistan.”

Taşkesen’in gözaltına alınmasına pek çok siyasetçi, hukukçu ve baro tepki göstermişti.

Ne olmuştu?

Dün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e giden Akşener, Güres Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.  Daha sonra Kurtalan ilçesine geçen Akşener, beraberindeki partililerle esnaf ziyaretinde bulundu. Cemil Taşkesen'in de dükkanına giren Akşener'e Taşkesen, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" demişti.

Beştaş ayrıca Twitter hesabı üzerinden "Kürtlerin yaşadığı toprakları, tarihi bilmesi ve söylemesi için kimseden talimat almasına gerek yok. Adliye kapısında basın açıklamasını da engellemeye çalıştılar. 1000 yıllardır bu coğrafya Kürdistan olarak adlandırıldı. Bu korkunun sebebi inkar…" açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli