Akşener’e ‘Bulunduğunuz yer Kürdistan'dır’ diyen esnaf gözaltına alındı

29-10-2021
Rûdaw
Etiketler Meral Akşener Siirt Kürdistan İyi Parti
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Dün Siirt'in Kurtalan ilçesinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Varlığımız, kimliğimiz, Kürdistan inkar ediliyor. Burası Kürdistan" diyen esnaf Cemil Taşkesen polisler tarafından gözaltına alındı.

Rûdaw Medya Ağı'nın elde ettiği bilgilere göre Taşkesen, sabaha doğru polis baskınında Kurtalan'da gözaltına alındı.

Taşkesen hakkında, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Hemen akabinde de gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Rûdaw'a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Sıdık Taş, bu gözaltı ile birlikte Akşener'e tepki gösteren vatandaşın haklılığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Kürt, Kürdistan kelimesine tahammülün olmadığını belirten Sıdık Taş, şöyle konuştu:

“Kürdistan demek suç olarak algılanıyor. Kürdüm demek, bize hakaret yapılıyor demek bile örgüt propagandası olarak görülüyor. Bu tamamen keyfi bir gözaltı. Vatandaşımız on saat aradan geçmeden hemen gözaltına alındı. Emniyete bile çağrılmadı, direkt gözaltına alındı. Burada Kürdü inkar var, Kürde düşmanlık var. Biz bunu asla kabul etmeyiz. Bunu meclise de taşıyacağız.”

"İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıksın düşüncesini açıklayan vatandaşımızın nasıl gözaltına alındığını görsün" diyen HDP'li Taş, şöyle devam etti:

“Biz bu gözaltı kararını kınıyoruz. Meral hanım görsün; Kürt demek, Kürdistan demek nasıl suçmuş, o da görsün bunu. Bu tamamen korkutmaya dönük bir gözaltı. Kürt halkı kendini de, kimliğini de savunacak. Biz bunun peşini bırakmayız. Ne demek örgüt propagandası. Kürt demek, kürdüm demek, Kürdistan demek hangi örgütün propagandası? Vatandaşımız esnaf. Çıkmış düşüncelerini söylemiş. Meral Akşener gelip baksın, kendi düşüncesini anlatan, varlığımız, kimliğimiz inkar ediliyor diyen vatandaşın gözaltına alınmasını görsün. Meral Akşener bakalım bu konuda ne diyecek onu da merak ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Dün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e giden Akşener, Güres Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.  Daha sonra Kurtalan ilçesine geçen Akşener, beraberindeki partililerle esnaf ziyaretinde bulundu. Cemil Taşkesen'in de dükkanına giren Akşener'e Taşkesen, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli