Irak Cumhurbaşkanı'ndan Hemdaniye ziyareti: Dayanışma için geldik

29-09-2023
Rûdaw
Etiketler Irak Hemdaniye Musul Yangın Latif Reşid
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, yangın faciasının yaşandığı Hemdaniye ilçesini ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Latif Reşid bugün öğlen saatlarinde başkent Bağdat’tan askeri helikopterle Musul’un Hemdaniye ilçesine gitti.

Rûdaw’a konuşan Latif Reşid, “Hemdaniye halkının başına gelen bu büyük trajedinin ardından bugün bölgeyi ziyaret etmeye karar verdik. Dayanışmamızı göstermeye geldik. Bu olay tüm Irak halkının başına gelimiş bir trajedidir. Yaralıların bir an önce iyileşmelerini umuyor, yakınlarını kaybedenlere de taziyelerimizi iletiyoruz. Onlara gerekli yardımın bir an önce sağlanması için çaba göstermeye geldik” dedi.

Hemdaniye ilçesindeki Heysem düğün salonunda havai fişeklerin salonun tavanındaki materyalleri tutuşturması sonucu salonda büyük bir yangın çıktı. Kısa sürede solunun her tarafını saran yangın kontrolden çıktı. Düğün salonunun tek bir çıkışı olması sebebiyle 100’ün üzerinde insan salondan çıkamayarak alevler içinde can verdi.

Irak İçişleri Bakanlığı, ölü ve yaralı sayısını güncelleyerek can kaybının 100’ün üzerinde, yaralı sayısının ise 150 olduğunu duyurmuştu.

Yangında hayatını kaybedenler için Hemdaniye’de toplu defin merasimi düzenlendi. Kimlikleri tespit edilen 50 kişiye ait cenaze toprağa verildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli