HAK-PAR lideri Kaplan: Sömürgeci İran rejimi döktüğü kanda boğulacaktır!

Haber Merkezi - HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan, İran’ın Kürdistan Bölgesi topraklarında Rojhılatlı Kürt partilere saldırısını şiddetle kınayarak, “Gerici- sömürgeci İran rejimi, işlediği insanlık suçlarına yenilerini eklemekten geri durmamaktadır. Bu kanlı barbar rejim döktüğü kanda boğulacaktır” açıklamasını yaptı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üsleri füze ve kamikaze İHA’larla hedef aldı.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Düzgün Kaplan, yazılı bir açıklama ile saldırıya tepki gösterdi.

“İran bir kez daha barbarlığı ve hukuk tanımazlığıyla dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Güney Kürdistan da konuşlu bulunan Doğu Kürdistanlı partilerin karargahlarına bomba yağdırdı” diyen Kaplan, “İran KDP-İ’nin Erbil’in Koye ilçesi ile Komele Örgütü’nün Süleymaniye’nin Qaladize ilçesindeki Zirgiwez köyüne, PAK’ın Erbil’e bağlı Pirde ilçesindeki üstlerine yapılan saldırılar sonucu, aralarında kadın ve çocukları da bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı” dedi.

Kaplan şunları kaydetti:

“İran kendi sınırları içindeki toplumsal protestoları bastırmak için hem içerde terör estirmekte, hem de sınırları dışında Kürdistan bölgesini füzelerle vurmaktadır.

Bu saldırılar uluslararası hukukun da açık ihlalidir. Gerici- sömürgeci İran rejimi, işlediği insanlık suçlarına yenilerini eklemekten geri durmamaktadır. Bu kanlı barbar rejim döktüğü kanda boğulacaktır.

HAK-PAR olarak, Barbar İran Rejimini şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz. KDP-İ, KOMELE ve PAK ‘a en yüksek dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”