Eşbaşkan dahil 13 gözaltı

Haber Merkezi – Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Eşbaşkanı dahil 13 kişi gözlatına alındı.

 

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İhale Kanununa Muhalefet, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, Haksız Ekonomik Kazanç Sağlama, Kamu Kurum ve Kuruluşu Zararına Dolandırıcılık Görevi Kötüye Kullanma- Zincirleme Şekilde Görevi Kötüye Kullanma” suçlamasıyla gözaltıların yapıldığı bildirildi.

 

Suçlama kapsamında bugün Karakoçan ilçesi ve Batman ilinde gerçekleştirilen operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek şöyle denildi:

 

"Operasyon kapsamında Karakoçan Belediye Başkanı Burhan Kocaman ve Karakoçan Belediyesi sözde Eşbaşkanı Cennet Ayik'in de aralarında bulunduğu 13 şahıs yakalanmıştır. Soruşturma ile ilgili Adli çalışmalar devam etmekte olup Elazığ Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız devam edecektir."

 

Elazığ'a götürülen ve sağlık kontrolü için hastaneye getirilen şüphelilerden Belediye Başkanı Burhan Kocaman, gazetecilerin gözaltı nedenini sorması üzerine, "Tamamen siyasidir, anti demokratik bir uygulamadır" dedi.