Kürdistan Parlamento seçimlere ilişkin KDP’den çağrı

44 dakika önce
Etiketler KDP Kürdistan seçimleri Kürdistan Parlamento seçimleri KDP Merkez Komitesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Komitesi, “Kürdistan Parlamento seçimlerinde temiz ve adil bir sürecin gerekliliğine vurgu yaparak tüm vatandaşları sandık başına gitmeye” çağırdı.     

KDP Merkez Komitesi, bugün (29 Ağustos) Başkan Mesud Barzani liderliğinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yayımladı.

Kürdistan Parlamento seçimlerinde temiz ve adil bir sürecin gerekliliğine vurgu yapılan açıklamada, yasama ve denetim yetkilerindeki boşluğu doldurmak ayrıca Kürdistan halkının isteklerini karşılayan etkili bir parlamento seçmek için Kürdistan halkını seçimlere katılmaya çağırdı.

Irak'la yapılan maaş anlaşmalarının Bağdat tarafından gerektiği gibi uygulanmadığını aktarılan açıklamada, “Federal hükümeti bu konuyla ilgilenmeye ve daha fazla geciktirmemeye teşvik ediyoruz” denildi.

Açıklamada, “Yasama ve denetim yetkilerindeki boşluğu doldurmak ayrıca Kürdistan halkının beklenti ve isteklerini karşılayan etkili bir parlamento seçmek için Kürdistan halkını seçimlere katılmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kürdistan Parlamento seçimleri

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani daha önce  Kürdistan Parlamento seçimlerinin 10 Haziran 2024’te olarak belirlemişti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) şikayeti üzerine Irak Federal Mahkemesinin Kürdistan Parlamentosundaki bileşenlere ait kotaları kaldırılması yönündeki karar nedeniyle Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) seçime katılmayacağını açıklamıştı.

Yaşanan kriz yapılan görüşmeler ardından KDP seçime katılma kararı aldı.

Daha sonra, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamento seçimlerinin yeni tarihini 20 Ekim olarak belirledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw Grafik

İngiltere Büyükelçiliği’nden Rûdaw'a tebrik mesajı

İngiltere’nin Bağdat Büyükelçiliği, Rûdaw ve UNFPA Kadın Eğitim Programı’nın bu yıl Stevie ödüllerinde ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk - Yılın Programı’ kategorisinde tanınmasından dolayı Rûdaw Medya Grubu’nu tebrik etti.