Kerkük'te IŞİD saldırıları: 2 kişi hayatını kaybetti

29-08-2022
Rûdaw
Etiketler IŞİD Kerkük Peşmerge
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – IŞİD mensuplarının Kerkük’te düzenlediği bir dizi saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı. Kaçırılan bir kişiden de haber alınamıyor.

Kerkük’ün doğusundaki Cebel Bor benzin istasyonun bulunduğu Sur köyüne motosikletle gelen 7 IŞİD üyesi, köy yakınında hayvanlarını otlatan Aram Hadi ve Ali Abdullah isimli iki Kürt 2 vatandaşı kaçırdı.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, kaçırılanlardan Ali Abdullah’ın cansız bedeni bu sabah Kerkük ile Leylan arasındaki boş arazide elleri, ayakları ve gözleri bağlanmış ve boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu.

Ali Abdullah’ın aynı zamanda Peşmerge olduğu öğrenildi. Aram Hadi’nin akibeti ise henüz bilinmiyor.

Sur köyü, Irak ordusuna ait askeri kontrol noktasına 2 km mesafede bulunuyor.

Motosikletli IŞİD üyelerinin 3 Arap sivili de alıkoyduğu, telefonlarına el koyduktan sonra 3’ünü de serbest bıraktığı öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir polis kaynağı, vatandaşları kaçıran kişilerin IŞİD üyesi olup olmadıklarının henüz netleşmediğini ancak soruşturmanın “terör dosyası” olarak ele alındığını söyledi.

Polis kaynağı, alıkonulduktan sonra serbest kalan 3 Arap vatandaştan alınacak ifadeler doğrultusunda saldırganların kimliklerinin netleştirileceğini aktardı.

Peşmerge bölgedeyken güvenlik sorunu yaşanmıyordu

Aram Hadi'nin ağabeyi kardeşlerinin bulunması için ne Irak ordusu ne de asayiş güçlerinden destek alamadıklarını ve bu yüzden, kendi imkanları ile aramak durumunda kaldıklarını söyledi.

40 yaşında 4 çocuk babası Aram'ın ağabeyi "Peşmerge Güçleri burayı kontrol ettiği zaman güven içerisinde yaşıyorduk. Peşmerge gittiğinden beri bölgede bir çok ev göç etti. Güvenliğimiz kalmadı" dedi.

IŞİD Leylan'da 2 çobana ateş açtı

Öte yandan dün öğleden sonra Kerkük’ün Leylan naniyesi yakınlarında hayvanlarını otlatan 2 Kürt çobana IŞİD üyelerince ateş açıldı. Saldırıda Zirek Zahir isimli çoban yaşamını yitirdi, Yusuf Hasan ise yaralandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli