Macron: Kürdistan ziyareti, dostlarımızı yalnız bırakmayacağımız anlamına geliyor

29-08-2021
Rûdaw
Etiketler Fransa Kürdistan Bölgei Emmanuel Macron Neçirvan Barzani Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kürdistan Bölgesi’ni ziyaretlerinin “Fransa’nın dostlarını yanlız bırakmayacağı mesajını taşıdığını” söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi’ne gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başkan Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq ve diğer yetkililerle ortak bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak ve bölgedeki durum, Fransa ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi kjonuları ele alındı.

Fransa ile Kürdistan Bölgesi arasında tarihi dostluk ilişkileri bulunduğunu hatırlatan Macron, Başkan Mesud Barzani’nin liderliğinde Peşmergenin IŞİD’e karşı zaferinden övgü ile söz etti.

Ülkesinin bu konuda destek vermeye devam edeceğini kaydeden Emmanuel Macron, “Kürdistan’a ziyaretimiz, Fransa’nın dostlarını yalnız bırakmayacağı mesajını taşıyor” dedi.

Fransa’nın değişik süreçlerde Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destek ve yardıma değinen Başbakan Mesrur Barzani de, Irak’taki sorunların çözümü konusunda Fransa ve uluslararası toplumla ortak çalışmanın önemine dikkat çekti.

Başbakan Barzani, bölgenin güvenlik ve istikrarı konusunda da Fransa’nın önemli bir yeri olduğuna işaret etti.   

Görüşmede Erbil ile Bağdat arasında imzalanan Şengal Anlaşması ve Ezidilerin evlerine dönmesi için zemin hazırlanması gibi konular da ele alındı.

Öte yandan Facebbok hesabı üzerinde bir açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, “Bugün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Başbakan Barzani, “Bu ziyaret Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasında güçlü dostluğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli