Uçaklar PKK’lilere ait aracı vurdu!

29-08-2019
Rûdaw
Etiketler PKK Gare Duhok TSK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait savaş uçakları Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şerani köyü yakınlarında PKK’lilerin içinde bulunduğu bir aracı hedef aldı. Tahrib olan araçtakiler hayatını kaybederken olay yeri yakınlarında bulunan bir sivil de yaralandı.

 

Kürdistan Demokrat Partisi Dereluk İlçe Teşkilatı Başkanı Muhammed Selim Nerweyi, bugün öğleden sonra savaş uçaklarının Şerani köyü yakınlarında bir aracı füzelerle vurduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Nerweyi, aracın PKK’lilere ait olduğunu ve bombardıman nedeniyle tahrip olan araçta bulunan örgüt üyelerinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

 

Nerweyi bombardıman esnasında olay yeri yakınlarında bulunan bir sivilin de yaralandığını, yaralanan kişinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydetti.

 

Dereluk Nahiye Müdürü de Gare Dağı yamaçlarında bulunan Şerani köyünün bombardımanlar nedeniyle birkaç yıldır boşaltıldığını ancak köylülerin zaman zaman kendi tarım arazilerini kontrol etmek için bölgeye gittiklerini söyledi.  

 

 Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da bugün Twitter hesabından yapılan açıklamada, TSK ve MİT’in koordineli çalışması sonucu bugün Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK’linin hava saldırısı ile öldürüldüğünü açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli