Kürtçe öğretmen adaylarının eylemi 5’inci gününde

29-08-2014
Gönül Morkoç
Etiketler Kürtçe Kürtçe eğitim Kürtçe öğretmeni Eğitim Artuklu
A+ A-

Mardin (Rûdaw) – Açlık grevindeki Kürtçe öğretmen adayları, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kontenjanları açıklamasını istedi.

Mardin’deki Artuklu Üniversitesi’nden mezun olan yaklaşık bin 700 Kürtçe öğretmen adayının başladığı açlık grevi eylemi bugün beşinci gününe girdi.

Bakan Nabi Avcı, dün yaptığı açıklamada, Kürtçe öğretmenlerinin bu yıldan itibaren il milli eğitim müdürlüklerine atanacağını, oradan ihtiyaç doğrultusunda okullarda öğretmen olarak görevlendirileceklerini belirtmişti.

Rûdaw’a konuşan Kürtçe öğretmen adaylarından Yunus Aslan, kontenjanlar açıklanana kadar eylemlerinin süreceğini söyledi.

6 bin 700 öğrencinin Kürtçe’yi seçmeli ders olarak istediği Mardin’e 3 kontenjan ayrılacağı duyumunu aldıklarını belirten Aslan, “Bu durumda öğretmen başına 2 bin küsur öğrenci düşer ki, bu çok büyük bir rakam” dedi.

Öğretmenlik hakları verilene kadar açlık grevi eyleminin süreceğini kaydeden Aslan, şunları söyledi:

“Milli eğitim müdürlükleri, ihtiyaçları, öğrenci sayısını iyi bir araştırma ile belirlemeli ve adil bir atama yapılmalıdır. Kazanılmış bir hakkımızı istiyoruz, verilene kadar da eylemimiz sürecek.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli