KÜRDİSTAN SEÇİMLERİ - Partiler listelerini sundu

29-07-2018
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Parlamento Seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Parlamentosu seçimleri için adaylık başvurularının kabul edildiği son gün olan bugün, tüm partiler aday listelerini Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu’na iletti.

 

Rûdaw Süleymaniye muhabiri Cemal Ahmed Cemil, Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Yeni Nesil Hareketi’nin aday listelerini komisyona sunduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Goran Seçim Bürosu Temsilcisi Belen İsmail, listelerinin hazırlanması aşamasında bazı tekniki sorunlarla karşılaştıklarını ancak komiyonun desteğiyle bu sorunu hallettikleri söyledi.

 

Süleymaniye’den sunulan bu listelerde KYB’nin liste başkanı Kubad Talabani, Yeni Nesil’in liste başkanı aynı zamanda parti başkanı olan Şasiwar Abduwahit olurken Goran Hareketi’nin lisete başkanı ise bu dönem milletvekili olan Ali Hemesalih oldu.

 

Öte yandan Rûdaw Erbil muhabiri Rence Cemal, Adalet ve Demokrasi İçin Koalisyon’un yanı sıra İslami Birlik (Yekgırtu) ve İslami Hareket’in (Bızutnewe) ortaklaşa kurduğu Reform İttifakı’nın da aday listelerini Erbil’den komisyona ulaştırdıklarını söyledi.

 

Buna göre, Adalet ve Demokrasi İçin Koalisyon’un liste başkanı Hakim Samed Muhammed ve Reform İttifakı’nın liste başkanı Şerko Cewdet oldu.

 

Daha önce Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve İslami Toplum Partisi (Komel) listelerini sunmuştu. KDP’nin liste başkanı partinin Başkanlık Divanı üyesi Hemin Hewrami olurken Komel’in liste başkanı da bu dönem milletvekili olan Soran Ömer oldu.

 

Kürdistan Parlamentosu 5’inci dönem seçimleri 30 Eylül 2018 günü gerçekleşecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli